Rólunk

A Jurátus az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának a Hallgatói Önkormányzat védnöksége alatt működő kari magazinja. Lapunk több évtizedes múltra tekint vissza, és jelenleg a Kar egyik legdinamikusabban fejlődő közössége.

A 2010-es években megjelenő igényekhez igazodva online felületen napi rendszerességgel megjelenő cikkeinkkel az aktuális, a jogi kar és az egyetem egészét érintő eseményekre reagálva az egyetem legmodernebb lapjaként működik szerkesztőségünk, de a hagyományokat tiszteletben tartva időszakonként nyomtatott kiadványokkal is jelentkezünk.

A Jurátus mindig megújuló, lelkes kis csapat, amelyben a szakmai fejlődésen és tapasztalatszerzésen kívül megannyi lehetőség nyílik új ismeretségek és barátságok megkötésére, fejlesztő képzéseken, előadásokon való részvételre, ezen felül remek szabadidős táborokat, csapatépítő szemináriumokat is szervezünk szerzőinknek és szerkesztőinknek. Jelenleg lapunk négy állandó rovatból és három időszakos rovatból áll, így az Egyetem tér, a Tudomány, a Kultúra & Gasztro, Karrier és Külügy,  valamint a Sport, Humor és Vélemény rovatokból, melyekben a cikkek minden héten a meghatározott napokon jelennek meg.

Szervezetünk három pillére a tájékoztatás, közösségépítés és a hallgatóság hangjának megszólaltatása. Ezekre támaszkodva törekszünk kiaknázni az egyetemi keretek között megvalósuló újságírásban rejlő lehetőségek széles tárházát, és az egyetem polgárai által felállított igen magas elvárásoknak megfelelően minden olvasói igényt kielégítő munkát végezni. Szerkesztőségünk írókból, szerkesztőkből, rovatvezetőkből, fotósokból és a főszerkesztőből áll. Minden állandó rovatnak saját vezetője van, aki a főszerkesztő iránymutatásai szerint irányítja az adott rovatba cikkeket írók munkáját, olvasószerkesztőink minden cikkel külön foglalkoznak, hogy csakis a legigényesebb írások kerülhessenek a publikum elé, és fotósaink minden igényt kielégítően illusztrálják a megjelenő írásműveket.

A 2016/2017-es tanévtől kezdődően szerkesztőségünk a hagyományos magazin szerepköréből kilépve saját szervezésű előadásokkal, kulturális eseményekkel kíván megjelenni a kari életben, és nem csak írásban fog szólni a hallgatókhoz.

Lapunk minden félév elején tagfelvételt hirdet, a kiváló csapatban rejlő szellemet, a közösségi érzést minden hozzánk felvételt nyerő hallgatótársunkkal szívesen megosztjuk. A jelentkezés részleteiért és bővebb információért írjatok az info.juratus@gmail.com e-mail-címre vagy keressétek a főszerkesztőt a foszerkeszto@ajkhok.elte.hu e-mail-címen.