5+1 gyógyszer, ami legyen nálad a koliban vagy az albérletben

Beköszöntött az új szemeszter, és vele az influenzaszezon is. Ha a te ismerőseid közül is egyre többen esnek áldozatául valamilyen vírusnak, itt az idő, hogy felkészülj! Emellett természetesen az sem árt, ha a veszély aktualitásától függetlenül kéznél van pár vény nélkül kapható nyalánkság, hiszen a jó egyetemista bízik Istenben, de szárazon tartja a puskaport.

1. Bármilyen fájdalomcsillapító

Bármikor ránk törhet a fejfájás, ami akkor különösen kellemetlen, ha épp egy tárgy teljesítéséhez szükséges beadandót írnánk meg egy éjszaka alatt. Mindenkinek más használ, ezt ki kell tapasztalnunk. Aki igazán profi, tarthat magánál eltérő erősségű fájdalomcsillapítókat, hiszen nem ugyanaz egy kis fejfájás, mint egy migrén. Nekem mint igazi mindenre elszánt gyógyszergyűjtögetőnek legalább ötféle van készleten, de az alapcsomagod kialakításához egy- vagy kétféle gyógyszer is elegendő.

2. Torokfertőtlenítő cukorka

Szintén számtalan formában, színben és ízben létezik, és azok közé az egyszerűen fellelhető gyógyszerek közé tartozik, amik mindig jó, ha akadnak a fiókban. Ez esetben is válogathatunk, mennyire nehéz fegyverzetre van szükségünk: beszerezhetünk hétköznapi fertőtlenítőt vagy komolyabb fájdalmakra olyat, amiben érzéstelenítő van. Aki kedveli a szokatlanabb megoldásokat, annak ajánlom a közvetlenül a problémás torokrészre fújható érzéstelenítő szpré.

3. Lázcsillapító

Vizsga előtti este felmegy a lázad. Mit teszel? Pánikolsz, mert már öt nap tanulás van a dologban, és nem itt akarsz elcsúszni, vagy higgadtan lenyelsz egy lázcsillapítót, és folytatod a tanulást? Bizonyára te is a rendíthetetlenek csoportját gyarapítod, és meg sem fordul a fejedben a vizsgán való meg nem jelenés. Elropogtatod a szóban forgó tablettát, és lenyomsz még tíz-tizenöt tételt mint egy profi.

4. Forró italpor megfázásra

Ez tulajdonképpen a fentiek keveréke, egy valódi joker. Ha beüt a vírus, fáj a torkod és lázas vagy, ezzel mindet egyszerre kúrálhatod, így mindenképp ajánlott, hogy legyen talonban. Hidegen és melegen fogyasztható fajtái is vannak, nagyjából ugyanazzal a hatóanyaggal, válaszd, amelyik kényelmesebb. A fájdalomcsillapító után a második leghasznosabb dolog, amit magadnál tarthatsz.

5. Orrspray

Sokat ront a közérzeteden és a teljesítményeden is, ha elkaptál valamit, és emiatt épp alig kapsz levegőt. Felesleges arra várnod, hogy valami csoda folytán vagy napok múlva elmúljon a dolog, ha egy jó kis eukaliptuszos szprével pillanatok alatt kiküszöbölheted a problémát. Ha kapsz levegőt, az egész betegség azonnal sokkal kezelhetőbbnek tűnik. Válassz szprét, és ne cseppet, mert az előbbit sokkal könnyebb a problémás orrjáratban alkalmazni. Ha már használod, figyelj, hogy ne ess túlzásba, mert a kiszáradt orrnyálkahártyánál kevés kellemetlenebb dolog van.

+1 C-vitamin

Nem igazán gyógyszer, sokkal inkább természetes szükséglet, ám ebben az időszakban, vagy bármikor, ha alap gyógyszerkészletről beszélünk, ezt is meg kell említenünk. Megelőzésnek is jó, és sokan esküsznek rá, hogy ha nagy dózisban fogyasztod, a betegség hamarabb elmúlik. Nem ok nélkül mondja mindig anyukád, hogy vedd be minden nap.

Ha ezt a pár alap dolgot beszerzed, nemcsak felelősségteljes és felkészült felnőttnek érezheted magad, hanem az olyan vészhelyzeteket is elkerülheted, amikor annyira lebetegszel, hogy a szülőknek kell kétszáz kilométerről érted menniük, hogy elvigyenek a háziorvoshoz. A rendmániások pedig szenvedélyüket is kiélhetik, ha a készletet igényes dobozkában, szépen elrendezik.

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Kőszegi Anna

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.