Szerkesztőségünk tagjai

Hajzer Anna

Hajzer Anna Sára
Jogász szak, IV. évfolyam

2018 őszén jelentkeztem és nyertem felvételt a Jurátusba lapmenedzserként, jelenleg pedig főszerkesztőként igyekszem segíteni a szerkesztőség munkáját. Hálás vagyok azért, hogy egy ilyen nagyszerű csapat tagja lehetek!

Egri Kitti
Jogász szak, V. évfolyam

2018 őszétől vagyok a Jurátus tagja mint író, ezt követően az Egyetem tér, majd a Karrier&Külügy rovat vezetője voltam. 2020 novembertől pedig a lap egyik főszerkesztő-helyettese. Az újsághoz való csatlakozás rengeteget adott az egyetemi éveimhez, itt megtaláltam azt a plusz lelkesedést és egy nagyszerű csapatot, amit kerestem.

Horváth Lili

Horváth Lili
Jogász szak, IV. évfolyam

Már általános iskolában is érdekelt az újságírás, ezért nagy boldogsággal tölt el, hogy 2019 őszétől kezdve ezt egy olyan nagy múltú lapban tehetem, mint a Jurátus. 2020-tól rovatvezetőként, majd főszerkesztő-helyettesként is segíthetem a csapatot.

Bényi Mercédesz
Jogász szak, III. évfolyam

2019 óta vagyok a jogász szak hallgatója, a Jurátushoz pedig 2020 szeptemberében nyertem felvételt lapmenedzseri pozícióba. Szabadidőmben szeretek olvasni, társasozni, és bármikor kapható vagyok egy kulturált vitára is.

Bódy Kolos Bálint

Bódy Kolos Bálint
Jogász szak, V. évfolyam

2018 őszétől a Jurátus cikkírója és 2019-től már egyik rovatvezetője lettem. Fő érdeklődési területeim a sport, a kultúra és a jogelmélet, azonban minden terület felé nyitott vagyok. Szándékom, hogy ez az újság elérje azt a célkitűzését, hogy lehetőségeihez mérten a lehető legjobban képes legyen megszólítani akár a kar hallgatóit, akár bármilyen más célközönségét.

Csomós Ákos
Jogász szak, III. évfolyam

Magyarország keleti régiójának egyik kisvárosából érkeztem Budapestre, ahol 2021-ben nyertem felvételt a Jurátusba. Szabadidőmben könyvekkel, filmekkel szórakoztatom magam és természetjáró túrára járok. Örömömre szolgál, hogy íróként segíthetem az itteni munkát, és remélem még sokáig oszthatom meg a véleményemet bármilyen témáról.

Gelbmann Márta
Jogász szak, IV. évfolyam

Fotóimat és grafikáimat, melyekkel az egyes történeteket és eseményeket illusztrálom, megtalálhatod a Jurátus különféle felületein. Igyekszem a szakmaiságot és eleganciát csipetnyi varázslattal meghinteni. Hiszem, hogy ilyen a mi közösségünk is, profizmus egy kis játékossággal.

Fazekas Barbara
Jogász szak, III. évfolyam

2021 tavaszán jelentkeztem a Jurátusba. Egyrészt azért, mert az írás számomra olyan, mint a zongora, hiszen kiskorom óta része az életemnek, méghozzá konjunktív módon, azaz egyik sem tud a másik nélkül létezni. Másik ok, hogy egy kreatív, kedves és megértő közösséget is kerestem az egyetemen, amiért minden nap hálás vagyok, hogy megtaláltam.

Habulin Hanna Katinka
Jogász szak, III. évfolyam

A vidéki és nagyvárosi hallgatók útját több zsákutca is keresztezi az egyetem és a főváros labirintusában, mire a kezdőponttól az útvesztőjük közepéig eljuthatnak. Velem sem történt másképp, és végül a Jurátus kapuja fogadott a labirintusom centrumában, ahová 2021 tavaszán jelentkeztem, majd nyertem felvételt író és fotósként. A művészetek iránti érzékenységem az irodalom, a festészet és a zene szeretetének a révén az írásban találta meg kiteljesedését, melyhez társult hamar a fotózás megkedvelése. E két elfoglaltságomnak kerestem megfelelő alkotói helyet, és örömmel tölt el, hogy a Jurátus berkein belül, az egyetem körforgásában szakmai és közösségi szempontból otthonomra lelhettem, és napjainkra pedig egy összetartó és valódi csapat tagja lehetek. Mondhatnám, hogy én bukkantam rá a Jurátusra, de valójában a Jurátus talált rám. A fennmaradó időben a lovardában vagyok még elérhető, ugyanis másfél éve büszke lótulajdonossá válhattam, és azóta még színesebbnek és gazdagabbnak érezhetem a napjaim.

Gömbös-Pamper Zsolt

Gömbös-Pamper Zsolt
Jogász szak, IV. évfolyam

Budapesten születtem, az ÁJK negyedéves hallgatója vagyok, jogász szakon. Nyolc éve foglalkozom amatőr újságírással, 2018 ősze óta dolgozom a Jurátusban íróként, 2021 őszétől pedig a Kultúra&Gasztró rovat vezetőjeként is. Hobbijaim az írás mellett a zene és a különböző művészetek.

Gyulay Zoltán
Politológia szak, I. évfolyam

Gyulay Zoltán vagyok, elsőéves politológus hallgató. Azért jelentkeztem a Jurátusba, mert kiskorom óta érdekel az újságírás, és mondjuk ki, mint oly sokan, én is pályatévesztő vagyok az ELTE ÁJK-n.

Haragh Balázs
Jogász szak, behatárolhatatlan évfolyam

2020 tavasza óta vagyok cikkíró a Jurátusnál. Törekszem arra, hogy ne csak érdekes legyen az, amit írok, hanem amennyire a körülmények engedik, forduljon elő benne humor is. Utóbbit és a labdarúgást szoktam mondani, ha megkérdezik tőlem: Mi a hobbid?

Ihracska Mirtill
Jogász szak, II. évfolyam

2020-ban nyertem felvételt az ELTE jogász szakára, es mivel már a középiskola óta érdekelt az újságírás, úgy gondoltam, szerencsét próbálok, és első éves gólyaként jelentkeztem a Jurátusba. Már második éve vagyok tagja, a Tudomány rovat olvasószerkesztőjeként veszek részt a csapat munkájában.

Jakus Barnabás

Jakus Barnabás
Jogász szak, V. évfolyam

Az írás valamilyen szinten mindig jelen volt az életemben. Örülök neki, hogy a Jurátus keretein belül immár ötödik éve készíthetek változatos témákban érdekes és izgalmas cikkeket.

dr. Kiss Rebeka
Jogász szak, II. évfolyam

2021-ben csatlakoztam a Jurátushoz lapmenedzserként. Célom a szakmaiság és a kreativítás ötvözése. Nagy örömet jelent, hogy a szerkesztőségben erre inspiráló és céltudatos hallgatók körében van lehetőségem.

Koncos T. Laura
Jogász szak, valahányadik évfolyam

2020 őszén nyertem felvételt íróként a Jurátusba, jelenleg pedig abban a megtiszteltetésben van részem, hogy az Egyetem tér rovatot vezethetem. Szókimondónak, s olykor talán kissé nyersnek tartom magamat. A véleményemet ritkán rejtem véka alá, és azt szeretem a Jurátusban, hogy – ésszerű korlátok között – ennek itt is helye van.

Kovács Kamilla
Jogász szak, IV. évfolyam

2020 tavaszán, másodévesként csatlakoztam a Jurátus csapatához. Legrégebbi szenvedélyeim közé tartozik az olvasás. Mindig is élményt jelentett egy jó történet, érdekes téma megismerése, olvasószerkesztőként pedig lehetőségem van, hogy egy újfajta nézőpontból foglalkozzak ezekkel.

Molnár András
Jogász szak, III. évfolyam

2021 tavasza óta erősítem cikkíróként a Jurátus csapatát. Írásaim célja az olvasók és önmagam szórakoztatása, művelése. Cikkeim leginkább közéleti, valamint bulvár témákat dolgoznak fel, némi jogi vonatkozással.

Őri Dorka
Jogász szak, II. évfolyam

2020 őszén kerültem be a Jurátus újságírói közé és lettem részese egy jól működő csapatnak. Szeretnék a munkámmal valami érdekeset adni, megismertetni valami újat. Az íráson kívül a költészet is közel áll a szívemhez, így remélem, hogy a verseimmel nem csak magamat, hanem az olvasókat is szórakoztathatom.

Polonyi Domonkos

Polonyi Domonkos
Jogász szak, III. évfolyam

Elsőéves korom óta vagyok a Jurátus újságírója. Legszívesebben interjúkat és tudományos témájú cikkeket készítek, ezért nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor 2021 tavaszán átvehettem a Tudomány rovat vezetését.

Rabb Ramóna Roxána
Jogász szak, III. évfolyam

2021. tavaszán, másodéves hallgatóként nyertem felvételt a Jurátus szerkesztőségébe, ahol legszívesebben a tudományos témájú cikkek írásával segítem a csapatot. Szabadidőmben szeretek olvasni, társasozni és a kutyusommal játszani.

Sárközi Barbara
Politológia szak, II. évfolyam

Másodéves politológus hallgató vagyok és 2020 ősze óta vagyok a Jurátus tagja íróként. Számomra nagyon fontos az önkifejezés, melynek egyik legjobb módja az írás. Szeretném munkámmal színesíteni a Jurátus magazinját és elgondolkodtatni az olvasókat.

Simon Fanni
Jogász szak, III. évfolyam

Mindig meghatározó része volt az életemnek az írás, így a Jurátus már végzős gimnazista koromban felkeltette az érdeklődésemet. Ezért is nagy öröm számomra, hogy 2020 őszétől tagja lehetek a szerkesztőségnek íróként.

Szalai Laura

Szalai Laura
Jogász szak, IV. évfolyam

Másodéves koromban jelentkeztem a Jurátushoz, hogy végre cikkíróként is kipróbálhassam magam. Jelenleg a Karrier&Külügy rovatvezetőjeként tevékenykedem. 

Szántó Dóra
Jogász szak, II. évfolyam

2020 őszén lettem a Jurátus írója.  Fontosak számomra az újdonságok és a kihívások, azoknak pedig a legjobb tudásom szerinti teljesítése. Munkáimmal szeretnék hozzájárulni a Jurátus működéséhez és érdekes cikkekkel szórakoztatni az olvasókat.

Szávai Lili
Jogász szak, III. évfolyam

A jogi egyetem elkezdése előtt egy évig csak fotózással foglalkoztam, és nagy örömömre szolgál, hogy az egyetem mellett sem kellett felhagynom vele. Célom, hogy a Jurátus és az írások színvonalához méltó vizuális tartalom kerüljön az olvasók elé.

Szilágyi Dorka
Jogász szak, IV. évfolyam

Szilágyi Dorka, negyedéves joghallgató vagyok, 2020 tavasza óta lapmenedzseri pozícióban a Jurátus tagja. Az egyetemi lapon túl a Bibó István Szakkollégium és az ELSA Budapest diákszervezetek lelkes részesének is mondhatom magam. Az uniós jog áll az érdeklődésem középpontjában, szabadidőmet szívesen töltöm a barátaimmal, valamint sorozatozással vagy olvasással.

Széles Borbála
Politológia szak, II. évfolyam

2020 ősze óta vagyok a szerkesztőség tagja és hallgató Politikatudományok BA szakon. Szabadidőmben verseket írok és dobolok. Nagyon érdekel a történelem, az irodalom és a filozófia.

Takács Vivien
Jogász szak, IV. évfolyam

2021 tavaszán csatlakoztam a Jurátushoz olvasószerkesztőként. Gyerekkorom óta legkedvesebb időtöltésem az olvasás. Emellett szeretek moziba járni, nyelveket tanulni és a cicámmal játszani.

Tomor Dávid
Jogász szak, III. évfolyam

2021 márciusa óta vagyok a Jurátus tagja. Meggyőződésem, hogy egy közösség működésének fontos feltétele a stabil szervezeti háttér megteremtése és a szervezet jövőjéről való folyamatos eszmecsere. Lapmenedzserként is ennek szellemében dolgozom, s nagy örömet jelent, hogy kicsit hozzájárulhatok a kari lap mindennapjaihoz. A szabadidőmet legszívesebben a barátaimmal töltöm, színházba járok, utazom, emellett pedig, ha csak tehetem, olvasok.

Troffen Krisztina
Jogász szak, III. évfolyam

2021 tavaszán csatlakoztam a Jurátushoz, és mivel mindig is zavart a ‘muszály’, ‘mindíg’ és ‘higyj’ szavak látványa, így egyértelmű volt, hogy olvasószerkesztőként szeretném erősíteni a szerkesztőség csapatát. Ebben a pozícióban nemcsak a helyesírás, hanem az olvasás iránti szeretetemet is lehetőségem van gyakorolni.

Wynn Ágnes Alice

Wynn Ágnes Alice
Jogász szak, V. évfolyam

2018 ősze óta tevékenykedem a Jurátusnál olvasószerkesztőként. Szabadidőmben szeretek olvasni és a kutyámmal játszani.

A fotókat Gelbmann Márta és Szávai Lili készítette.