Szerkesztőségünk tagjai

Semerédy Alexandra
Jogász szak, főszerkesztő

.

.

Fazekas Barbara
Jogász szak, IV. évfolyam

2021 tavaszán jelentkeztem a Jurátusba. Egyrészt azért, mert az írás számomra olyan, mint a zongora, hiszen kiskorom óta része az életemnek, méghozzá konjunktív módon, azaz egyik sem tud a másik nélkül létezni. Másik ok, hogy egy kreatív, kedves és megértő közösséget is kerestem az egyetemen, amiért minden nap hálás vagyok, hogy megtaláltam.

Gyulay Zoltán
Politológia szak, III. évfolyam

Gyulay Zoltán vagyok, harmadéves politológus hallgató. Azért jelentkeztem a Jurátusba, mert kiskorom óta érdekel az újságírás, és mondjuk ki, mint oly sokan, én is pályatévesztő vagyok az ELTE ÁJK-n.

Habulin Hanna Katinka
Jogász szak, V. évfolyam

Az írás valahogyan mindig is az életem részét képezte. Mindazt jelenti számomra, aki voltam, aki most vagyok és aki majd egy napon lehetek. Leginkább tudományos és kulturális érdeklődés jellemez, az irodalomra és a lírára érzékenységgel.

Herman Nóra
Jogász szak, V. évfolyam

2023 tavaszán csatlakoztam a Jurátus szerkesztőségébe lapmenedzserként. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a csapat munkájában, ezzel hozzájárulva a lap működéséhez. Külön örömömre szolgál, hogy személyes szakmai fejlődésre és tapasztalatszerzésre is lehetőségem adódik. Munkám végzése során kiválóan kamatoztatni tudom minden érdeklődési köröm: jog-irodalom-marketing-PR tudásom egyaránt helyet kap itt.

Ihracska Mirtill
Jogász szak, IV. évfolyam

2020-ban nyertem felvételt az ELTE jogász szakára, és mivel már a középiskola óta érdekelt az újságírás, úgy gondoltam, szerencsét próbálok, és első éves gólyaként jelentkeztem a Jurátusba. Negyedik éve vagyok a csapat tagja.

Juhászné Papp Fanni
Jogász szak, II. évfolyam

Kalinowski Virág Alicja
Jogász szak, III. évfolyam

A 2022/2023-as tanév őszi félévében sikerrel pályáztam a Jurátushoz, író pozícióra. Az írásaimmal nem csak jogi témákat szeretnék boncolgatni, hanem olyan cikkekkel is szeretném megörvendeztetni az olvasókat, amelyekkel egy pillanatra kiszakadhatnak a nehéz hétköznapokból. 2023. tavaszától pedig a Felvételi Bizottság elnökeként segítem a Jurátus munkáját.

dr. Kiss Rebeka
Jogász szak, IV. évfolyam

2021-ben csatlakoztam a Jurátushoz lapmenedzserként. Célom a szakmaiság és a kreativítás ötvözése. Nagy örömet jelent, hogy a szerkesztőségben erre inspiráló és céltudatos hallgatók körében van lehetőségem.

Koch Béla Benedek
Jogász szak, IV. évfolyam

2022 őszén csatlakoztam az egyetem lapjához, olvasószerkesztőként. Azért jelentkeztem a Jurátushoz, mert szeretném megismerni a szerkesztői munkában rejlő kihívásokat és egy összetartó közösség tagjává válni. Olvasószerkesztőként célom, hogy betekintést nyerhessek az újságírás világába és hogy ezáltal tájékozottabbá váljak a jog és a joghoz kapcsolódó tudományágak területén.

Kovács Kamilla
Jogász szak, V. évfolyam

2020 tavaszán, másodévesként csatlakoztam a Jurátus csapatához. Legrégebbi szenvedélyeim közé tartozik az olvasás. Mindig is élményt jelentett egy jó történet, érdekes téma megismerése, olvasószerkesztőként pedig lehetőségem van, hogy egy újfajta nézőpontból foglalkozzak ezekkel.

Mató János

Oszlánszki Márkó
Jogász szak, IV. évfolyam

2022 őszén ért az a megtiszteltetés, hogy a Jurátus csapatához csatlakozhattam, mint író. A Szerkesztőségben betöltött pozícióm által elsősorban a joggal szoros kapcsolatban álló témákat szeretném bemutatni az olvasóközönségnek, kiemelt figyelmet fordítva a jog praktikus és a mindennapokban elénk táruló oldalára. A szakmai diskurzusok mellett a művészet, így különösen a filmek világa is közel áll hozzám, mely érdeklődésemet akár interjúk, akár véleménycikkek formájában tervezem kibontakoztatni.

Őri Dorka
Jogász szak, IV. évfolyam

2020 őszén kerültem be a Jurátus újságírói közé és lettem részese egy jól működő csapatnak. Szeretnék a munkámmal valami érdekeset adni, megismertetni valami újat. Az íráson kívül a költészet is közel áll a szívemhez, így remélem, hogy a verseimmel nem csak magamat, hanem az olvasókat is szórakoztathatom. 2023. tavaszától pedig a Kultúra&Gasztro, az Életmód és a Vélemény rovatvezetőjeként segítem a Jurátus munkáját.

Polonyi Domonkos

Polonyi Domonkos
Jogász szak, V. évfolyam

Elsőéves korom óta vagyok a Jurátus újságírója, így – független attól, hogy éppen milyen pozíciót töltök be, és mennyire tudok belefolyni a szervezet munkájába –, az újság és a hozzá tartozó közösség az egyik legstabilabb pontnak számít az egyetemi éveim során. Szívesen készítek interjúkat, cikkeim általában az Egyetem tér és a Tudomány rovatokban olvashatók.

Rabb Ramóna Roxána
Jogász szak, V. évfolyam

2021 tavaszán, másodéves hallgatóként nyertem felvételt a Jurátus szerkesztőségébe, ahol legszívesebben tudományos és a hallgatói lét megkönnyítését szolgáló cikkek írásával segítem a csapatot. Szabadidőmben szeretek olvasni, társasozni és a kutyusommal játszani.

Sárkány Richárd Attila

Simon Fanni
Jogász szak, V. évfolyam

Mindig meghatározó része volt az életemnek az írás, így a Jurátus már végzős gimnazista koromban felkeltette az érdeklődésemet. Ezért is nagy öröm számomra, hogy 2020 őszétől tagja lehetek a szerkesztőségnek íróként.

Sümegi Renáta
Jogász szak, II. évfolyam

Szabó NoémiSzávai Flóra
Jogász szak, II. évfolyam

Az újságírás kipróbálása régi álmom volt, így amikor elsőéves egyetemistaként hallottam a Jurátusról, egyből tudtam, hogy ez a nekem való hely. Jelenleg lapmenedzseri pozíciót töltök be, azzal a reménnyel, hogy megismerhetem a szerkesztőség működését és belekóstolhatok az újságírói tevékenységekbe. Legfőbb célom egy olyan közösség részese lenni, ahol egymás támogatásával hozhatunk létre valami újat.

Szávai Lili
Jogász szak, V. évfolyam

A jogi egyetem elkezdése előtt egy évig csak fotózással foglalkoztam, és nagy örömömre szolgál, hogy az egyetem mellett sem kellett felhagynom vele. Célom, hogy a Jurátus és az írások színvonalához méltó vizuális tartalom kerüljön az olvasók elé.

Takács Vivien
Jogász szak, V. évfolyam

2021 tavaszán csatlakoztam a Jurátushoz olvasószerkesztőként. Gyerekkorom óta legkedvesebb időtöltésem az olvasás. Emellett szeretek moziba járni, nyelveket tanulni és a cicámmal játszani.

Takács Kata
Jogász szak és politikatudomány BA

Tárnok Gabriella
Jogász szak, V. évfolyam

Tárnok Gabriella vagyok, ötödéves joghallgató. 2022 őszén jelentkeztem a Jurátusba, hiszen mióta az eszemet tudom mindig írtam. Hol a naplómat, hol verseket, most pedig cikkeket. Fontos megörökíteni a jelent, a pillanatokat, azt hiszem ezért fotózom is. A Jurátusban tudományos témákkal szeretnék foglalkozni, emellett, a festményeimet és a rajzaimat is szívesen megosztom az olvasóinkkal.

Tőzsér Kristóf
Jogász szak, IV. évfolyam

2022 tavaszán vettek fel az újsághoz. Célom az, hogy tudományosabb, jogilag releváns dolgokról írjak saját látásmódommal megfűszerezve. Az egyetem előtt sokáig filmekkel akartam foglalkozni. Ugyan ez már nem tartozik a céljaim közé, de az érdeklődés továbbra is megmaradt. 2023 tavaszától pedig a Jurátusnál végzett munkásságom a Tudomány rovat vezetésével teljesedhetett ki.

A fotókat Gelbmann Márta, Habulin Hanna Katinka és Szávai Lili készítette.