ÁJK-s sikerek a tollasversenyen

Május 5-én Budapest adott otthont a magyar egyetemi tollaslabdázók országos bajnokságának. Az évtizedes múltra visszatekintő versenyen idén tizenkét fővel képviseltette magát az ELTE, köztük három ÁJK-s hallgatóval. A legeredményesebb egyetem címet az ELTE érdemelte ki, hiszen a megszerezhető tizennyolc éremből nyolcat nyertek meg hallgatóink. Külön büszkeség Karunk számára, hogy a csapat két legsikeresebb tagja az ÁJK-n tanul.

A megmérettetésen öt kategóriában osztottak érmeket a rendezők: férfi és női egyéniben, férfi, valamint női párosban, illetve vegyes párosban. Mindegyik versenyszámban volt ELTE-s hallgató az indulók között.

A férfi versenyszámokban Fülöp Máté, Hercik Róbert, Kocsis Ábel, Molnár Kristóf, Olajos Balázs, Szilágyi Béla és Zsembery Norbert állt rajthoz az ELTE színeiben, míg női indulóink Bakondi Dóra, Godányi Eszter, Juhász Dorina, Szekeres Bogyó Rita Ágnes, valamint Vida Alexandra voltak.

Karunkat három hallgató képviselte a bajnokságon, közülük Hercik Róbert másodéves joghallgatóként két versenyszámban állt rajthoz: férfi egyéniben és vegyes párosban. Mindkét számban két-két mérkőzést játszott, dobogós helyet végül nem sikerült szereznie.

Molnár Kristóf, Karunk harmadéves hallgatója mindhárom lehetséges versenyszámban rajthoz állt, így összesen tizenegy mérkőzést játszott le egy nap alatt, és végül két érmet szerzett az ELTE-nek. Férfi egyéniben harmadik helyen végzett, míg férfi párosban a szintén ELTE-s Kocsis Ábellel összeállva ezüstérmes lett.

tollas4

Az ELTE csapata

Külön ki kell emelnünk Vida Alexandrát, Karunk elsőéves joghallgatóját, aki nemcsak az ELTE, hanem az egész verseny legeredményesebb versenyzője lett.

Alexandra mindhárom számában dobogósként végzett, és tizenegy lejátszott mérkőzéséből mindösszesen egyet veszített el. Női párosban Godányi Eszterrel (ELTE), vegyes párosban pedig Kálfalvy Dániellel (BME) összeállva szerzett aranyérmet, míg női egyéniben a második helyezést érte el.

Két egyéni, valamint hat páros érmével az ELTE toronymagasan nyerte meg az egyetemek közötti pontversenyt.

Vida Alexandrának és Molnár Kristófnak köszönhetően az ELTE ÁJK mint Kar egymagában annyi érmet szerzett, mint az összesítésben második legeredményesebb egyetem, a BME.

Büszkék vagyunk az ÁJK-s hallgatókra, és további sok sikert kívánunk nekik mind a tollaslabdapályákon, mind a közelgő vizsgaidőszakban!


szerző: Molnár Kristóf

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Vendégíró

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.