Egy hely, ahol az alkoholtól a kiállításig mindent megtalálhatsz

Színes, változatos, egyedi és soha meg nem ismétlődő élményekkel gazdagodhatunk, ha vagyunk olyan bátrak, hogy a hétköznapi feladatokat hátrahagyva egy igazán különleges helyen keressünk egy kis felüdülést.

Budapest szívében, a Corvin-negyedtől csak pár perc sétára helyezkedik el a Magyarországon egyedülálló, de méltatlanul kevés figyelmet kapó Trafó Kortárs Művészetek Háza. Az underground irányzatok kedvelőinek csak Trafó.

Ez egy nemzetközi befogadó tér, amely a művészeti irányzatok, stílusok és előadások kimeríthetetlen tárházát kínálja nekünk a hét szinte minden napjára. A színházi, cirkuszi és táncelőadásokon kívül koncerteket is hallgathatunk itt, a szünetek alatt feltörekvő művészek kiállításait csodálhatjuk, és nem utolsó sorban a magyar mainstream irányzatoktól igencsak távolálló, ám annál érdekesebb zenékre bulizhatunk. Az esti programunk színvonalát csak növeli, hogy a Trafóban egy bár is található, ami természetesen az alkoholon túl rengeteg finomsággal kecsegteti az újdonságokra nyitott és érdeklődő látogatókat.

A Trafóban rendszerint olyan művészekkel, művészetekkel és művészeti ágazatokkal találkozhatunk, amelyeknek más intézmény nem ad helyet. Már ebből az aprócska információból következtethetünk arra, hogy

olyan dolgokkal fogjuk szembetalálni magunkat a performanszok során, amikre adott esetben még mi sem (mint lelkes és nyitott művészetkedvelő fiatalok) vagyunk kellőképpen felkészülve.

A legtöbb műsorra tűzött előadás abszurdnak, lehetetlennek és érthetetlennek tűnhet első ránézésre, de senki ne essen kétségbe, mert a kissé kényelmetlen székek ellenére is abszolút érdemes végigmazsolázni a havi programot, és amennyire a tanulnivaló engedi, ellátogatni néhány előadásra.

A Trafó minden hónapban teljesen egyedi műsort kínál látogatói számára. Következzen most egy kis ízelítő a novemberi műsorból!

Az e havi program egyik legérdekesebb eleme a színházi előadásokon túl, amikből novemberben a megszokottnál jóval többet lesz lehetőségünk megtekinteni, a smART! XTRA // VÉLETLEN elnevezésű interaktív prezentációja, melynek során arra próbálnak választ találni az összegyűlt művészek, hogy mi a különbség az esetlegesség és a szándékosság között, és ez hogyan nyilvánul meg a mai világban, ahol már a 3D-s nyomtatás is egy új alternatívát tár fel az alkotni vágyó digitális művészetnek.

A Trafóba havi rendszerességgél új kiállítások is érkeznek, melyek megtekintésére remek lehetőségét nyújt egy-egy előadás vagy beszélgetés szünete. Novemberben a Pakui Hardware A megszokás szülöttei című kiállítása lesz terítéken, melynek fő témája a tőke társadalomra gyakorolt hatása: a páros ennek az eljövendő társadalmakhoz kapcsolódó vízióit alkotja meg installációiban.

Végül, de nem utolsósorban Pintér Béla és Társulata is fellép időről időre a Trafóban. Novemberben a Titkaink című színmű lesz látható, ami Pintér Bélához, az egyik legnagyobb ma élő, külföldön is elismert drámaíróhoz és rendezőhöz méltán kicsit vicces, kicsit keserédes, kicsit abszurd, de mindig nagyon igaz és mélyértelmű.

Sajnos a Trafóba sem könnyű jegyet szerezni, de ha egyszer sikerül valakinek, onnantól nincs megállás, biztosan a szívébe fogja lopni magát a hely, a változatos programok és a kedves ott dolgozók.

Diákkedvezmény igénybevételére is van lehetőség, ezzel is ösztönözve a diákokat egy kis érdemi időtöltésre és intellektuális szórakozásra. Éppen ezért bátorítunk mindenkit, hogy fürkéssze a Trafó programját, és vágjon bele ennek a nagyszerű helynek a megismerésébe, felfedezésébe.

kép forrása

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Szakmáry Zsófia

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.