Jurátus az éterben – Indul a Jurádió!

Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy hamarosan elindul a Jurádió, a Jurátus és az Első Pesti Egyetemi Rádió (EPER) együttműködéséből létrejövő rádióműsor! Bevezető évadunkban a Jurátus rovataihoz igazodóan, két hetente jelentkezünk újabb és újabb epizódokkal. Az alábbi rövid írásban a műsor születéséről és az első adás tartalmáról osztunk meg néhány kulisszatitkot.

Február elején egy egyszerű ötletként dobta be szerkesztőségünk egyik tagja, Jakus Barnabás, hogy mi lenne, ha a Jurátust nem csak olvasni lehetne, hanem hallgatni is? Mindannyian mosolyogva bólogattunk a szuper lehetőség hallatán, ám legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy közel három hónappal később a végső simításokat végezzük a Jurátus és az EPER együttműködéséből létrejövő produktumnak, a Jurádiónak az első adásán!

A februári fellángolást rengeteg kihívás, ötletelés, bizonytalanság és órákig tartó egyeztetés követte. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a járványügyi rendelkezések sem könnyítették meg dolgunkat. De most itt vagyunk, rajtra készen! Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy beszélgető műsorunk első része hamarosan mindenki számára elérhető lesz. Köszönjük az EPER-nek a stúdió lehetőséget, Jamriskó Tamás főszerkesztőnek a sok segítséget és iránymutatást, Őri Somának a fantasztikus szignált, és Kurunczi Józsefnek a hanganyag vágását.

Az első, közel egyórás epizódban Jakus Barnabás, Bódy Kolos és Gömbös-Pamper Zsolt – Kultúra rovatunk keretében – azt vitatják meg, hogy milyen változásokon mentek át a kultúrafogyasztási szokásaink az elmúlt években, nemcsak a koronavírus járványnak köszönhetően. Beszélgetésükben kitérnek az online színházakra, garázskoncertekre, fesztiválokra, valamint a tévéműsorokra és a mozikra, mindezt hallgatósági és előadói szemszögből egyaránt megvilágítva. A téma aktualitását tekintve felmerül a kérdés: mire számíthatunk az újranyitást követően? Milyen lesz újra színházba, moziba vagy akár fesztiválra menni? Esetleg maradunk a jól bevált streaming szolgáltatók mellett?

Utolsó szó jogán pedig annyit mondanék, hogy: „Jurádió, jogodban áll hallgatni!”

Fotó: Gelbmann Márta

Logót készítette: Horváth Lili

Nyom az első állomáshoz: Történelem órán már megismerkedhettél a birodalommal: csodálhattad az építészeti újításokat, a kultúrát, végigkövethetted tündöklését és bukását. Örömhír, hogy ezen a karon újra élvezettel tanulhatsz az ókori világról, ráadásul egy új aspektusból vizsgálva. Első állomásunkat azon a félemeleten találod, mely egy kellemes vizsganapon a te tündöklésed (vagy netalán bukásod?) hozza…


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Hajzer Anna

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.