Karácsonyi cipősdoboz akció a JÖSz jóvoltából

Az eredetileg Angliából eredő ajándékgyűjtő akció a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével ért el hazánkba, hogy itt is megszépítse a nehéz sorsú gyermekek karácsonyát. Az ajándékok kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban éldegélő, esetleg fogyatékossággal élő fiatalok bentlakásos intézményében vagy csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermekekhez kerülnek.

Ha szeretnél részt venni az akcióban, és boldogabbá tenni egy gyermek ünnepét, akkor nagyon egyszerű a dolgod: csak keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, és döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod az ajándékot, majd a cipősdobozt töltsd meg!

Mit tegyünk a dobozba?

Tehetsz bele játékokat: kisautót, labdát, babát, plüssállatot, jojót, világító vagy hangot adó játékot, de ezekhez kérünk, készíts be extra elemet is. A dobozba tehetsz még iskolai eszközöket is, ilyenek a tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök. Sok családban azonban nincs anyagi keret higiéniai termékekre sem, ezért a fogkefe, fogkrém, szappan vagy a fésű is nagyon jó ötlet. Ezek mellett, aminek ugye minden gyerek örül, az édesség, ezért a dobozba lehet cukorkát, nyalókát, rágógumit is tenni. Ezen kívül más apróságok is nagyon jók lehetnek, így a napszemüvegek, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, vagy akár kis képeskönyvek is.

Ha külön szeretnél még kedveskedni a címzettednek, egy-egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal szuper ötlet. (De ezekre ne írd rá az elérhetőségedet!)

Mit ne tegyünk a dobozba?

Amit nem szabad a dobozba tenni, az agresszivitásra késztető képek, játékok, például játékpisztoly, kés, PC-játék. Konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt sem célszerű a dobozba helyezni, ugyanis lehet, hogy mire a címzett megkapja, ezek tönkremennek. Ezen kívül nem jó, ha a dobozba folyékony termékek kerülnek, például sampon vagy testápoló, ezek helyett tegyünk egyszerű szappant. Tilos továbbá gyógyszereket és törékeny tárgyakat, így tükrös vagy porcelántárgyakat (babát is) a dobozba tenni!

Hol adhatjuk le az ajándékunkat?

Az elkészült ajándékcsomagot csomagold be színes csomagolópapírral (lehetőleg külön a tetejét és külön az alját), majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztószalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor!

A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánod ajándékod, például így: „fiú 12” vagy „lány 8”.

Az ajándékokat a Joghallgatók Önképző Szervezetének tagjai fogják eljuttatni a Baptista Szeretetszolgálat valamelyik gyűjtőpontjára.

Az elkészült dobozokat a JÖSz irodában adhatod le: az ELTE ÁJK „B” épület udvarán, a kis épület 1. emeletén, a HÖK iroda felett, 2016. november 30. és december 1. 10-16 óra között.

További infó: https://www.facebook.com/events/345612779131074/

 

 

kép forrása: www.childrenpedia.net

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Máté Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.