KONTAKT – Keleti Éva képei, fotóművészeti kiállítás a Nemzeti Múzemban

Szeptember 22-én nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeum új időszaki kiállítása, melyben a Prima Primissima Díjjal kitüntetett, érdemes és kiváló művész fotográfus Keleti Éva művészekről készített, eddig kiállításon soha nem látott 85 felvételét mutatják be a közönség számára.

 1976 után készített felvételeinek eredeti negatívjait, diáit – nagy többségük egyetlen egyszer sem publikált – a művésznő 2015-ben a Magyar Nemzeti Múzeumnak ajándékozta. Az 1226 riport több mint kilencvenezer kockából áll, ezért kiemelkedően gazdag tárháza a rendszerváltást megelőző és követő éveknek, amely sokak számára már emlék, a fiatal generáció számára pedig egy ismeretlen, felfedezésre váró világ. A felvételek értéke és jelentősége az idő múlásával egyre csak növekedni fog, ezért a múzeum a tulajdonába került anyagot időről időre előveszi, új szemszögből próbálja bemutatni, értelmezni és minden kedves érdeklődő számára elérhetővé tenni. A művek korrajzot is adnak egy régi világról, amelynek megértéséhez talán segítséget nyújthatnak.

 A kiállítás érdekessége, hogy maga a fotográfus is végez tárlatvezetéseket, így a saját élményeit, tapasztalatait is elmeséli. kérdezhetünk az életéről, és még akár vitába is lehet szállni vele, ha a látogató valamely részletet máshogy értelmezi.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum Pulszky-termében tekinthető meg 2016. szeptember 22. és november 20. között. Keleti Éva művésznő tárlatvezetésinek időpontjai pedig a következők:

október 8.,

október 29.,

november 12.,

november 19.,

 

További információ: http://mnm.hu/hu/programok

a kép forrása: www.mnm.hu

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Máté Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.