Lawyer for a Day – Jogi gyakorlati verseny a DLA Piper Budapest szervezésben

A jogi tanulmányok során nem elegendő csak a paragrafusok ismeretét megszerezni és az összetett gondolkodást megízlelni, hiszen a gyakorlati életben olyan helyzetek is kialakulhatnak, amelyekre nincs egyértelmű megfejtés az írott jogban, ezért érdemes már hallgatóként is bele-bele kóstolni a gyakorlati jogalkalmazás világába. Erre ad lehetőséget a DLA Piper budapesti irodájának rendhagyó, gyakorlatorientált feladatmegoldó versenye.

A versenyről

A Lawyer for a Day elnevezésű verseny alapvető célja, hogy a joghallgatók valódi képet kaphassanak az ügyvédi és jogi tevékenységet végző irodák, ezen belül is főként a szervező irodában zajló munkáról, továbbá hogy lehetőséget biztosítanak a tehetséges fiataloknak a DLA Piperhez való csatlakozásra. Az iroda HR-menedzsere, Venczl Ferenc elárulta nekünk a versennyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

„Egy olyan programot akartunk, amelyre korábban még nem volt példa a hazai jogi piacon. A verseny döntője során a résztvevők tényleges irodai környezetben, az iroda csapatával együttműködve dolgoznak egy abszolút életszerű feladaton. Maga a döntő kicsit olyan, mint egy szimulációs játék, amelyen keresztül a résztvevők hiteles képet kaphatnak az irodánkban zajló munkáról és bepillantást nyerhetnek a mindennapjainkba. ” – mondta.

Hiába csak novemberben lesz a verseny, az indulóknak már most is van tennivalója…

Maga a verseny csak november 18-án lesz, de a regisztráció és az elődöntők már most is folynak. A Lawyer for a Day ugyanis egy három fordulós verseny, amelynek az első fordulója október 21-én zárul. Az első fordulóban az oldalunkon regisztrálóknak egy 15 kérdésből álló feladatsort kell megoldaniuk, amelyek között könnyebbek és egészen komplex – „hard as hell” – kérdések is megtalálhatóak. A sikeresen regisztrálók jutnak a második fordulóba, ahol pedig különböző gazdasági jogi kérdésekre kell majd válaszolniuk. Az online fordulók során gyakorlatilag bármilyen segédeszköz használható.

A nyereményekről pár szó motivációként

A legjobb csapat 300 ezer forintot vihet haza, de az egyénileg a legjobban teljesítő hallgatókat is díjazák, például szakmai felkészültség, agilitás, illetve prezentációs készség alapján: ők 100-100 ezer forinttal lehetnek gazdagabbak. Azoknak a kiemelkedő teljesítményű hallgatóknak pedig, akikkel úgy érezik, hogy szívesen dolgoznának együtt a jövőben, egy gyakornoki pozíciót is felajánlanak. Mindezen felül a Wolters Kluver is felajánlott több értékes különdíjat, így nem csak a klasszikus dobogós helyezéseket díjazzák majd.

A verseny kiírása:

I. Forduló:

 • Bemelegítő tesztkérdések
 • Online regisztrá

II.Forduló:

 • A második fordulóba a regisztrációt sikeresen elvégző személyek kapnak meghívást.
 • A versenyzőknek az online fordulók során a gazdasági jog különböző területeire vonatkozó kérdésekre kell majd választ adniuk, amihez bármilyen segédeszközt felhasználhatnak.

III. Döntő forduló

 • Az első két fordulóban legjobban teljesítő 15 versenyző vehet részt a döntőben, ahol a résztvevők csapatokban fognak dolgozni. A csapatbeosztás a helyszínen, sorsolással dől el.
 • A döntőben megoldandó feladatot a helyszínen ismertetik a versenyzőkkel. Ezt a feladatot a joggyakornokok és ügyvédjelöltek jellemző munkafeladatai alapján állítják össze. A feladatmegoldás során a csapatoknak valós munkakörnyezetben, az iroda jogászaival és adminisztratív támogató csapatával szorosan együttműködve kell az optimális megoldásra törekedniük. A feladat megoldásához minden szükséges eszközt biztosítanak az irodában.
 • A feladat kidolgozására szánt 2,5 órás időkeretet követően a csapatok közösen prezentálják megoldásukat.
 • A feladatmegoldás során a csapatmunkán lesz a hangsúly, ugyanakkor az egyéni teljesítményeket is értékelik. (Görgess a nyereményekhez!)

A verseny állásáról folyamatosan tájékoztatják a résztvevőket és az érdeklődőket a www.dlapiperkarrier.hu weboldalon.

Kik nevezhetnek?

Aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező 3-5. éves joghallgatók jelentkezését várják.

Agenda

10.03 A regisztrációs oldal és az 1. online forduló feladatai elérhetővé válnaka www.dlapiperkarrier.hu oldalon.
10.21 A regisztráció és a kapcsolódó feladatsor zárása.
10.24 A 2. online forduló feladatai elérhetővé válnak a www.dlapiperkarrier.hu oldalon.
11.04 A 2. forduló zárása
11.07 Az online fordulók eredményhirdetése
11.18 Döntő és eredményhirdetés (13.00-17.00)

 

Nyeremények

 • A legjobban teljesítő csapat díja 300.000 Ft.
 • Ezen felül több egyéni kategóriában (szakmai felkészültség; agilitás és hatékonyság; prezentációs készség) is díjazzuk a kimagaslóan teljesítő résztvevőket kategóriánként 100.000 Ft-tal. Az egyéni teljesítmények értékelésekor az online fordulók eredményei is számítanak.
 • Bármely résztvevő nyerhet csapatban és valamely – vagy akár több – egyéni kategóriában is, azaz egyszerre több díjat is hazavihet!
 • A vetélkedő legjobbjai a későbbiek során lehetőséget kapnak gyakornoki pozíció betöltésére a DLA Piper budapesti irodájában.

A Wolters Kluwer Kft. különdíjai:

 • 1 db napijegy a III. Wolters Kluwer Jogi Konferenciára
 • 1 éves Polgári Jog online folyóirat előfizetés
 • 2 db Wolters Kluwer szakkönyv

Kérdés?

A versenyhez kapcsolódó kérdéseiteket a TalentManagement.Hungary@dlapiper.com e-mail címen keresztül tehetitek fel.

               

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Máté Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.