Operaest az ÁJK-n

2021. december 3-án este egy igazán sokszínű Operaestet hallgathatott meg a közönség, amelyen az énekhang mellett zongorahangok is felcsendültek, többek között karunk hallgatója, Fazekas Barbara előadásában Liszt Ferenc Rigoletto parafrázisa.

2021. december 3-án egy érdekes esemény helyszíne volt az ELTE Egyetem téri főépülete, hiszen egy estére ide költözött az Andrássy úti Ybl-palotából, az Operaházból az ott honoló hangulat. Az ELTE Alumni szervezete ismét megrendezte Jótékonysági Operaestjét, amelynek célja, az est során befolyt összegből az Alumni kezdeményezéseinek és az egyetem eseményeinek támogatása. A korábbi évekhez hasonlóan színes repertoárral várták mindazokat, akik rajonganak az opera világáért.

A népszerű operaáriák mellett egy fontos eseménynek is otthont adott a jótékonysági est: sor került az ELTE által meghirdetett prózaíró pályázat eredményhirdetésére is, ahol az értékelő gondolatokból kiderült, hogy rengeteg színvonalas pályázat érkezett a bírálókhoz. Az operaest konferálója Clementis Tamás operaénekes volt, akinek előadásában számos csodálatos dallam hangzott el többek között Mozart Figaro házasságából, illetve ifj. Johann Strauss A cigánybáró című operettjéből. Az este során további színes produkciókat hallhatott a – járványhelyzet ellenére nagy számú – közönség Ardó Mária előadásában, aki többek között Puccini Tosca című operájából énekelte Tosca áriáját, de fellépett még Hunyadi Donatella, aki Fatime áriáját adta elő Weber Oberon című operájából, valamint Szenthelyi Krisztián, aki Belcore áriáját adta elő Donizetti A szerelmi bájital című operából. Az énekeseket, valamint a hangszeren közreműködőket Sógor Tamás kísérte zongorán, aki az első félidő végén szóló produkcióval is szerepelt, Gershwin első prelűdjét adta elő.

Az ELTE ÁJK hallgatói közösségéhez kapcsolódva fontos kiemelni Fazekas Barbara joghallgató és zongoraművész produkcióját is, aki első alkalommal szerepelt az ELTE Alumni által szervezett eseményen: előadásában Liszt koncertparafrázisát hallhatta a közönség, amelyet Verdi Rigoletto című operájának dallamaira írt.

A fenti műsorszámokat, illetve a fellépőket figyelembe véve nem csoda, hogy az este hatalmas sikerrel fejeződött be, a jelenlévő érdeklődők pedig hosszú ideig ünnepelték az este során szereplő művészeket. Aki esetleg személyesen nem tudott jelen lenni a színvonalas eseményen, de mindenképpen szeretné megtekinteni ezt, az a következő YouTube-linken érheti el az est során készült felvételt:

A borítókép forrása: X


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Fazekas Barbara

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.