Palacsintakirály, egy igazán hagyományőrző hely

Processed with VSCO with a6 preset

Ki ne szeretne ételt, főleg desszertet, netán palacsintát kóstolni? Úgy gondolom sokak számára igazán kihagyhatatlan lehetőség lenne, nos számomra mindenképpen az volt, és igazán szerencsésnek érzem magam, hogy kipróbálhattam a Palacsintakirályt.

A palacsinta a nyár közeledtével egyre inkább beférkőzik a tudatunkba és felkerül a desszertes kívánságlistánkra, ami nagyon is érthető, hiszen ki is ne szeretné?? Mindenkinek vannak elképzelései a tökéletes elkészítési módról. A Palacsintakirályban azonban mindannyian megtalálhatjuk a számunkra tökéletes palacsintát.

Processed with VSCO with a6 preset

A Palacsintakirály a Keleti pályaudvartól pár perc sétára található a Thököly úton, a kicsit lustábbak vagy a sétát nem kedvelők számára busszal is megközelíthető. A hely felé sietve azon tűnődtem, milyen is lehet, hiszen pontosan a „betondzsungel” közepén helyezkedik el. Félelmem elillant, amint beléptem. Rendkívül kedvesen, hatalmas mosollyal fogadtak. A kiszolgálás gyors és barátságos, így a hely a zord környezet ellenére kellemes benyomást tett.

A hagyományosnak mondható kakaós, lekváros, túrós és Gundel-palacsintákon kívül – a teljesség igénye nélkül – rendelhetünk málnás, áfonyás-túrós, almás-fahéjas, vaníliás, nutellás-banános vagy akár meggyes-mákos palacsintát is.

Mindannyiunknak vannak rossz tapasztalatai a palacsintával, például előfordul, hogy olajos, esetleg túl száraz a tészta, itt azonban tökéletes volt mind állagra mind ízre, a végeredmény így a különböző töltelékekkel is igazán fantasztikus lett. A palacsinták választéka bőséges, rengeteg félét készítenek, sőt mi több, hamburgereket és különleges melegszendvicseket is, melyek frissen készülnek, a melegszendvics krémeket is helyben főzik meg.

2A5A70FE-E8B7-4CC0-B3F8-0CA95A77D342

Meglepetésként ért, hogy a palacsintázóban a megszokott édes palacsintákon kívül sós verziót is kósolhatunk, például milánóis vagy sajtos-sonkás palacsintát. A palacsinta tésztájába cukor nem kerül, így a sós töltelékekkel azok is fogyaszthatják, akik cukormentes diétát tartanak, vagy egész egyszerűen csak nem lelkesednek az édesért.

Volt szerencsém a kóstolás során a tulajdonossal, Gonda Beátával beszélgetni, aki a vendégek kiszolgálásában is részt vesz. Fontos számára, hogy a hely hagyományőrző és egy kicsit retró legyen, a mennyiség pedig ne menjen a minőség rovására, az ételeket pedig, legyen szó akár palacsintáról akár hamburgerről, úgy készíti el, mintha családjának vagy saját magának készítené.

Processed with VSCO with a6 preset

Vannak szezonális palacsinták, télen nagyon népszerűek a fahéjjal, dióval, esetleg naranccsal ízesítettek. Az évszakokhoz igazított palacsinták még inkább a frissességet szolgálják, hiszen friss gyümölcsbe harapni teljesen más élmény.

A palacsintázó ár-érték arányban is igazán korrekt, árai nem elrugaszkodottak, megfizethető hely.

Minden hónapban egy napon a megvásárolt palacsinta mellé egy ajándék palacsintával kedveskednek, erről a különleges napról a Palacsintakirály Facebook oldalán keresztül értesülhetünk.

Mindenképpen érdemes kipróbálni a Palacsintakirályt, ha idő hiányában vagyunk, segítségünkre lehet, hogy csomagolva, elvitelre is kérhetjük az ételeket, így akár egy fárasztó nap után otthonunkban is elfogyaszthatóak. A nagy választék, a jó ízek és a kedves kiszolgálás miatt könnyen visszatérő vendéggé válhatunk, és biztos, hogy ha betérünk, csodálatos palacsintákban lesz részünk.

Képek: Gelbmann Márta


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS



A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Kiss Dóra

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.