Publikálási lehetőség a Külügyi Műhely Alapítványnál

Kiemelt partnerünk, a Külügyi Műhely Alapítvány két tudományos kiadványában is megjelentetésre kínál módot a tudomány iránt érdeklődő hallgatóknak. A jelentkezők a Külügyi Műhely c. online tudományos folyóirat és a Külügyi Műhely – Gyorselemzés sorozat c. online tudományos időszaki kiadványban tehetik közzé írásaikat, mellyel a Külügyi Műhely Alapítvány egyúttal nagyszerű alkalmat biztosít az önéletrajz színesítésére és egy dinamikus csapat megismerésére. 

A Külügyi Műhely Alapítványról általánosságban

Az Alapítvány 2018 óta vonja be tudományos tevékenységeibe azokat a hallgatókat, akik a kutatási területeiknek megfelelő tanulmányokat folytatnak. Mindez pedig azt a célt hivatott szolgálni, hogy a hallgatók ezáltal betekintést kaphassanak a hazai és a nemzetközi tudományos élet működésébe. Ennek a munkának az egyik pillérét jelentik a magyar nyelvű, tudományos kiadványok gondozása.

A szervezet az alábbi főbb területekkel foglalkozik: a nemzetközi jog és a nemzetközi szervezetek, a regionális tanulmányok, a biztonságpolitika és a diplomácia. Ugyanakkor a vizsgálódások során a Public Relations (cég vagy szervezet előírása a tudatos információcserére a környezettel), társadalmi diplomácia és a kommunikáció terén is lehet tapasztalatokat szerezni.

Mindezen felül már több alkalommal publikálhatták az egyetemisták korábbi elemzéseiket, amelyek a Külügyi Műhely Alapítvány honlapján érhetőek el az érdeklődők számára. Most pedig újfent megnyílik a lehetőség azon hallgatók előtt, akik szeretnének aktuális problémákat feltárni.

A Külügyi Műhely két kiadványa a Külügyi Műhely c. folyóirat és a Külügyi Műhely – Gyorselemzés sorozat c. időszaki kiadvány, mind a kettő tekintetében van pályázási lehetőség.

Külügyi Műhely

Lényegében ez az Alapítvány egyik fő tevékenysége, amely a fentebb említett területeken publikál tanulmányokat. Bár valamennyi érdeklődő kéziratát szívesen fogadják, mégis elsősorban a szakkollégiumban, tanulmányi versenyeken teljesítő, illetve demonstrátori vagy tanársegédi tevékenységekben részt vevő hallgatók jelentkezését várják. Hasonlóan előnyben vannak a kiválasztásnál a doktori képzésre készülő hallgatók is.

A benyújtás határideje: 2022. április 10.

A pályázás pontos menete, valamint a publikálás feltételei és paraméterei itt olvashatók. 

Külügyi Műhely – Gyorselemzés sorozat

Ez a Külügyi Műhely Alapítvány időszaki kiadványa, amely a korábban bemutatott kutatási területek mellett a magyar külkapcsolatokat és a magyar nemzetpolitikát is vizsgálja, továbbá a kutatók ezen témákban tesznek közzé elemzéseket, úgynevezett policy brief-eket. 

A formai követelmények a Külügyi Műhely kiadványéval közel azonosak, hiszen lényegében a hazai és a nemzetközi tudományos szférában jellemző elvárások jelennek meg itt is. 

A Külügyi Műhely – Gyorselemzés Sorozat formai kikötéseiről bővebben itt lehet tájékozódni. 

A kéziratok beküldése után lektorálási folyamat kezdődik el, amelynek során a szakértő kollégák átnézik a benyújtott szöveget. Amennyiben szakmailag és formailag is megfelel, a tudományos írást közzéteszik a választott rovatban. 

Mivel a sorozat folyamatosan bővül, az ide készített írásokat egész évben fogadják, a publikálás szintén folyamatos.

Bízunk benne, hogy ajánlásunkkal felkeltettük az érdeklődést, és hogy olvasóink megpróbálkoznak valamelyik kiváló lehetőséggel a Külügyi Műhely Alapítványnál!


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Éry Márton

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.