Regisztráltál már a legnagyobb üzleti közösségi oldalra? — Avagy miben rejlik a LinkedIn előnye

Azzal biztosan egyetértünk, hogy életünk meghatározó részévé vált a közösségi média, és bizony igen sok információ megtudható rólunk az alkalmazásokon keresztül. Ezért is hasznos, ha van egy olyan profilunk, amely kifejezetten az üzleti életre specializálódik. Erre pedig ideális választás az, ha regisztrálunk a világ legdinamikusabban fejlődő üzleti közösségi oldalára.

Jelenleg a LinkedIn oldal több mint 467 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik a világ 200 különböző országából, tartományából. Az alkalmazás elsősorban a karrierépítésre összpontosít, azaz segítségével könnyebben találhatunk munkát, és a szakmai kapcsolatok fejlesztésében is hasznos lehet. A másik nagy előnye, hogy nemcsak a hazai összeköttetések kialakítására fókuszál, így bátran jelentkezhetnek fel rá azok is, akik az egyetem elvégzése után külföldi lehetőségekben gondolkodnak.

A regisztráció ingyenes, habár lehetőség van havi díj ellenében különböző prémium csomagok beállítására is. Egyébként ezeket a szolgáltatásokat az első hónapban ingyenes is kipróbálhatod.

Tudatos felhasználójává úgy válhatsz, ha precízen kitöltöd a munkatapasztalataidról és a tanulmányaidról szóló részt, valamint érdemes egy olyan profilképet is feltölteni, ami inkább formális jellegű.

Szintén fontos, hogy az arcod a képen jól látszódjon, ugyanis nem mindegy, hogy ezáltal milyen benyomást teszel a HR-esre. A személyes profil kialakítása után jelöld be évfolyamtársaidat, kollegáidat és egyéb szakmai partnereidet. Kövesd be azoknak a cégeknek, vállalatoknak és oktatási intézményeknek oldalát, amelyek iránt érdeklődsz. Ezáltal üzenőfaladon megjelennek az általuk posztolt cikkek, képek, amikhez bátran kommentelhetsz, hiszen a lényeg, hogy minél aktívabban légy jelen az online üzleti életben.

Emellett a LinkedIn különféle kurzusokat és tréningeket is ajánl készségeink fejlesztéséhez. Sőt az sem elhanyagolható, hogy vissza tudjuk keresni, hogy kik kattintottak az adatlapunkra.

Ha megjött a kedved a regisztrációhoz, bátran tedd meg, mert kezelése felhasználóbarát, és mindössze pár percet vesz igénybe. Ám utána érdemes több időt szánni az adatlapod fejlesztésére, mert a lehetőségek csak ezáltal fognak megtalálni.

kép forrása

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Kiss Dóra Bernadett

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.