Agrárjogi sikerek

Karunk csapata 2019. március 1-jén a XVI. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó és Perbeszédversenyen vett részt Miskolcon.

A két részből álló verseny az írásbeli jogesetmegoldással kezdődött, melynek során a csapatok egy valós kúriai esettel foglalkoztak. A tényállás szerint az ingatlannyilvántartásban egy rendszerfrissítés következtében megváltozott egy adatsor, így a szóban forgó ingatlan nem a tulajdonos, hanem egy vele azonos nevű személy nevére került bejegyzésre – az illető pedig a helyzetet kihasználva elidegenítette az ingatlant, ami számos jogi problémához vezetett.

Az ELTE csapatának elemző tagja, Pavelkó Imre a délelőtt folyamán formálisan is megfelelő ítéletet írt az esethez, Dús-Pongrácz Gabriella és Schiller-Dobrovitz Alexandra pedig perbeszédeket dolgoztak ki, melyeket az ebédszünetet követően adtak elő.

A háromtagú zsűri az anyagi jogi tartalom mellett a perbeszédek előadását, illetve a versenyzők fellépését, egymással való interakcióját is értékelte,

eljárásjogi szempontból azonban nem pontozta a hallgatókat, mivel a különböző jogi karokon eltérő évfolyamokon oktatják az agrárjogot, ahogy a peres eljárásokat is.

A kupát a hazai pályán versenyző miskolci csapat nyerte, azonban az ELTE csapata is kimagaslóan teljesített: a csapat jogesetmegoldásban, Dús-Pongrácz Gabriella felperesi, Schiller-Dobrovitz Alexandra pedig alperesi kategóriában ért el II. helyezést.

Felkészítők: dr. Papik Orsolya és dr. Kurucz Mihály

Képgaléria az Agrár- és Szövetkezeti Jogi TDK Facebook-oldalán.


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁSA szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Szövérffy Margit

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.