Allen & Overy és Shearman & Sterling összeolvadás

A nagy presztízsű, angliai székhelyű Allen & Overy ügyvédi iroda és az amerikai központú Shearman & Sterling ügyvédi iroda 2023 októberében megszavazták az összeolvadásukat, amelyet a partnerek 99%-a támogatott. 

Az 1930-ban alapított Allen & Overy a méltán elismert „Magic Circle” tagja, mely kifejezés az öt legjövedelmezőbb londoni központú nemzetközi ügyvédi irodát rangsorolja. Az 1873-ban létrejött Shearman & Sterling pedig a „White-Shoe” ligát erősíti, amely az Amerikai Egyesült Államok területén található nagymúltú, keleti-parti, és elit vállalkozások (pénzügyi szolgáltatók, könyvelőirodák, ügyvédi irodák) nem hivatalos gyűjtőneve. 

Az összeolvadást követően létrejövő Allen Overy Shearman Sterling, vagy röviden csak A&O Shearman közel négyezer ügyvédet fog foglalkoztatni, valamint huszonkilenc országban, negyvennyolc irodával és nyolcszáz partnerrel rendelkezik majd szerte a világon. A megközelítőleg három és fél milliárd dolláros összesített bruttó bevételét figyelembe véve nemzetközi szintéren a harmadik legnagyobb ügyvédi irodává válik, megelőzve a DLA Pipert.  A ranglistán csak két ügyvédi iroda előzi majd meg, az első helyen a Kirkland & Ellis hat és fél milliárd dolláros bruttó bevétellel, a második helyen pedig a Latham & Watkins található a maga ötmilliárd dollárt meghaladó bruttó bevételével.

Az összeolvadás, amely nagyban megerősíti az Allan & Overy amerikai befolyását és amely a Shearman & Sterling számára új reményt jelent a nemzetközi piacon való terjeszkedésre és a Hogan Lovells ügyvédi irodával való korábbi sikertelen összeolvadás elfeledésére, várhatóan 2024 első felében, még május előtt befejeződik.

Forrás: 1; 2

A borítókép forrása: X

A kép forrása: 1


 

JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

 
 
 

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Oszlánszki Márkó

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.