Borsan valami finomat!

Egyetemünk egyik különleges adottsága, hogy számtalan vendéglátóhely található a közvetlen közelében, éppen ezért nem érdemes minden nap ugyanott étkezni öt éven keresztül. Most egy olyan helyet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ami tökéletes választás, ha gyorsan szeretnétek valami igazán finomat enni.

Az Astoriától pár perc sétára található a mostanában igen felkapott VII. kerület ütőere, a Kazinczy utca. Vannak, akiket a bulinegyed hírneve vonz ide – akár a világ másik oldaláról –, és vannak, akik a zsidó kulturális örökségeket szeretnék megismerni. Van itt azonban más is, ami miatt érdemes felkeresnünk a környéket, ha akad egy lyukasóránk.

A Bors GasztroBár egy kicsiny street food étterem, valójában olyan kicsi, hogy az ember könnyen elsétál mellette, ha nem figyel oda. A legegyszerűbb, ha az ajtó előtt őrködő, deszkákból összeeszkábált fakutyát, Buksit keressük, akkor nem lehet eltéveszteni a helyet. A Borsnak különleges hangulata van, bármikor is menjek, a srácok határtalan lelkesedése és jókedve már az ajtóban megcsap, és rám is hamar átragad. Ez persze kevés lenne, hogy rendszeresen visszatérjek ide étkezni, a kellemes atmoszféra nem sokat érne a fantasztikus ételek nélkül.

A hihetetlenül kreatív levesekkel nem lehet betelni, az én személyes kedvencem a Túró Rudi leves, de ha jókor megyünk, kaphatunk Nutellát és Bountyt is pohárba zárva. Aki nem annyira édesszájú, annak sem kell aggódnia, a sós felhozatal is nagyon erős, a különböző csirkeragu levesek kipróbálása erősen ajánlott. Ha valaki egy hosszú nap után, farkaséhesen többre vágyik, választhat a szintén nem mindennapi bagettek és tészták közül is. A street food profilból adódóan semmire sem kell sokat várni, de itt a gyorsaság nem megy a minőség rovására.

A fiúk külön odafigyelnek, hogy csak a legjobb alapanyagokat használják, és ez már az első falatnál érezhető is.

Egy szó, mint száz, a Bors üdítő alternatívája lehet a kínainak, a gyrosnak és a Mekinek. A változatos táplálkozás pedig fontos, úgyhogy ne érjétek be egy kutyafuttában bekapott szendviccsel!

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Fodor Dániel Roland

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.