Campus Mundi — Ha most pályázol, ősszel már álmaid országában tanulhatsz

Nem igaz, hogy csak a legtehetősebb fiatalok tanulhatnak külföldön. A Campus Mundi programban akár 350.000 Ft ösztöndíjat is kaphatsz havonta, és a világ szinte bármelyik országába kiutazhatsz néhány hónapra. Tévhitek és tények a külföldi tanulásról.

Nem túl bonyolult a pályázás?

Egyáltalán nem. A pályázás egy jól kezelhető online rendszerben történik, ahol regisztráció után el tudod menteni az adataidat, így nem kell kapkodnod a kitöltéssel. Pályázni folyamatosan lehet, de ha most jelentkezel, az őszi félévben már a kiszemelt országban tanulhatsz. A pályázati folyamatról és a külföldi egyetemekről érdeklődj az intézményed Campus Mundi kapcsolattartójánál.

 Van értelme jelentkezni, ha nem elég jók a jegyeim?

Mindenképp! Valóban előny, ha átlag felettiek a tanulmányi eredményeid, de egy szakmailag alaposan kidolgozott motivációs levél is meghozhatja a sikert számodra. Plusz pontot jelenthet emellett minden olyan aktivitás, ami kapcsolódik a tanulmányaidhoz. Egy tanévben több mint 1000 hallgató kaphat támogatást, így neked is nagy esélyed van elnyerni az ösztöndíjat!

 Meg lehet élni az ösztöndíjból?

Nem is akárhogy! A Campus Mundi program kifejezetten magas ösztöndíjakkal támogatja a külföldi tanulást és szakmai gyakorlatot, hogy ugyanúgy élvezhesd az egyetemista létet, mint itthon. Az ösztöndíj mértéke célországtól függően havonta 200-350 ezer forint, emellett pedig megkapod az itthoni ösztöndíjadat, plusz szociális támogatást is igényelhetsz.

 Mi lesz velem egyedül külföldön?

Bírni fogod! Valóban nem könnyű család és barátok nélkül nekivágni az ismeretlennek, de akik már hazajöttek, azt mondják, hogy épp a bátorság, az önállóság és a kitartás az, amiben nagyot fejlődtek, és ennek az élet minden területén hasznát veszik. Nemzetközi környezetben gyorsan megy az ismerkedés, álmaid országában pedig életre szóló élményeket szerezhetsz.

 + 1 Nem hallottál még erről az ösztöndíjról?

A Campus Mundi programot 2016-ban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és már több mint 1500 magyar fiatal nyert támogatást a külföldi tanulmányaihoz. Európán belül legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Franciaországba utaztak, az Európán kívüli országok közül pedig az USA, Ausztrália, Kanada és Japán volt a legnépszerűbb.

További információ a www.campusmundi.hu honlapon és a Campus Mundi Facebook oldalon található.


A program az EFOP-3.4.2 kiemelt projekt „Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” címen az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg a Tempus Közalapítvány kezelésében.

A cikk szerzője a Tempus Közalapítvány.

kép: pixabay.com

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Vendégíró

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.