Fejben már félig a szünetet töltjük, de hétfőn még egyetem

A dékáni döntés értelmében a húsvéti szünet ugyan hétnaposra egészül ki, mégse terjed ki a jövőhét egészére.

A jövő héten kerül megrendezésre a 36. OTDK Állam- és Jogtudományi szekciója, így Dr. Sonnevend Pál dékán február 8-án kihirdetett döntésének értelmében április 4-6. (kedd-csütörtök) között szünetel az oktatás az ELTE-ÁJK-n. Bár az OTDK ránk eső szekciójának fordulóit április 3. és 5. között tartják meg, a Tudományos Diákköri Tanács Elnöksége által javasolt teljes körű óraelmaradást mégis ettől egy kicsit eltérve hirdették ki, vélhetően azért, hogy az így létrejövő kiesés a húsvéti ünnepekre eső négynapos szünettel egyesülve hét teljes napot tegyen ki, afféle pót-tavaszi szünetet létrehozva (hogy miért nincs idén „hagyományos” tavaszi szünet, arról itt írunk).

Azonban a szünet mégse fedi le az egész jövő hetet: a fenti döntés értelmében kimaradt harmadikai, hétfői napon – hiába lesz aznap OTDK-forduló – lesz oktatás a karon, így még egyetlen napra be kell néznünk az egyetemre a szünet előtt, amelyről április 11-én, kedden térünk majd vissza. Ezzel a megoldással ugyan eggyel kevesebb hétfői nap esik ki a húsvéthétfő mellett, jelentősen segítve az aznap órát adó oktatóink dolgát, viszont nyilván kérdés, hogy mennyire fognak a hallgatók – főleg a vidékiek közül – arra az egy napra befáradni az egyetemre, vagy esetleg aznap különösen családias hangulatú előadásokhoz lesz majd szerencsénk.

Mindenesetre az OTDK-zóknak sok sikert kívánunk ezúton is, a csak a szünetben érintett szerencséseknek pedig jó pihenést a jövő hét kedden kezdődő szünetre!

A borítóképet Habulin Hanna Katinka készítette.


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Mató János

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.