Még félelmetesebbé válik a ChatGPT!

“Az OpenAI nagyon komoly és lenyűgöző fejlesztést fog bevezetni októberi kezdéssel. Ha minden jól megy, és a hírek igazak, akkor az új ChatGPT képes lesz a képfelismerésre, hangalapú kommunikációra, és az internetböngészésre.” – tudtuk meg Csentes Zoltántól, az AdOps Digital Full Stack SEO Ügynökség ügyvezetőjétől.

Az már biztos, hogy ezek a friss funkciók kezdetben csak a fizetős felhasználóknak lesznek elérhetőek. De mielőtt belemennénk a részletekbe, nézzük meg, hogy mi is az a ChatGPT.

Mi a ChatGPT?

A ChatGPT egy mesterséges intelligencia (MI) nyelvi modell, amelyet az OpenAI fejlesztett ki.

Ez a modell képes egyfelől a természetes nyelven történő kommunikációra, másfelől a szöveges beszélgetésekben válaszok generálására.

A ChatGPT a GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) architektúra része, amely egy mély tanulási algoritmuson alapul, és nagy mennyiségű szöveges adatot felhasználva tanul meg nyelvi feladatokat végrehajtani.

Képes válaszokat adni kérdésekre, megoldani problémákat, szöveget generálni, és számos más nyelvi feladatot elvégezni. Az OpenAI folyamatosan fejleszti és frissíti a ChatGPT-t, hogy még hatékonyabb és intelligensebb legyen.

Ezt a mesterséges intelligenciát számos területen használják, például a chatbotok fejlesztésében, a tartalomgenerálásban, az online ügyfélszolgálatokban és a különböző nyelvi feladatok automatizálásában.

Hang és képfunkció

Az új fejlesztések révén most intuitívabb felhasználói felületet fognak biztosítani. Ezen újítások lehetővé teszik a hangos beszélgetést a ChatGPT-vel, valamint a lehetőséget arra, hogy megmutasd neki, mit is szeretnél.

A hang és a kép egyaránt használható lesz a ChatGPT-vel történő kommunikációban, és hatalmas segítséget fognak nyújtani például abban, ha nyaralás során valamilyen hírességről szeretnél többet megtudni. A „feladatod” csupán annyi lesz, hogy csak fényképezd le és már el is kezdheted a beszélgetést az AI-val.

Sőt, ha kéred, akkor további fontos információkat fog elmondani róla.

Továbbá a ChatGPT új frissítésének köszönhetően, a házi feladatok megoldásával sem fogsz többet bajlódni.

Erre itt van egy nagyon jó példa: a “matek lecke”. Elakadtál, és nem tudod hogyan kell megoldani?! Nincs probléma, csak fotózd le a feladatot, majd karikázd be azt a részt, ahol megtorpantál, és máris kapod az ötleteket a megoldáshoz.

A képfelismerés a legkomolyabb fejlesztés, mivel bármit lefényképezhetsz neki, amivel gondod akad.

Elromlott a kerékpárod, és nem tudod hogyan javítsd meg?! Fotózd le és mutasd meg a ChatGPT-nek! Jelöld be a képen azt, amelyről többet szeretnél tudni, és máris kapod a javítási és szervizelési tippeket. Az AI folyamatos párbeszédet fog folytatni veled, amely teljesen a te igényeidhez igazodik.

Internetböngészés

A ChatGPT most már képes az internethez kapcsolódni és onnan bármilyen weboldalról információkat, adatokat letölteni. Ez egy hatalmas fejlődést jelent a ChatGPT számára, mivel korábban úgy viselkedett, mintha az internet nem is létezne, legalábbis 2021 szeptemberéig.

A chatbot mesterséges intelligenciáját ebben az időszakban elérhető információkkal tanították, és semmi tudása nem volt az interneten azóta megjelent tartalmakról. Most azonban képes lesz friss információkat gyűjteni az internetről, így naprakészebb válaszokat nyújthat, különösen olyan esetekben, amikor frissítéseket és korrekciókat kell alkalmaznia az interneten található új adatok alapján.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a ChatGPT a nyártól kezdve tiszteletben tartja a robots.txt fájl tartalmát. Ennek eredményeként nem fog oldalakat feltérképezni olyan webhelyeken, amelyek tulajdonosai korlátozták a hozzáférést azáltal, hogy ezt a fájlt használják. Ezáltal továbbra sem lesz képes hozzáférni minden weboldalhoz.

Köszönjük szépen az AdOps Digital SEO Ügynökségnek a megkeresést és a legfrisebb információkat a ChatGPT továbbfejlesztéséről!


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Vendégíró

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.