Sütőtökpite – Lélekmelengető édesség a hűvös napokra

Az őszi szünetben talán több idő jut arra, hogy a konyhában serénykedjünk. Ennek apropóján hoztunk nektek egy nagyon egyszerű, de nagyszerű receptet Gasztro rovatunkban. Meleg szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szereti az édességeket, aki szeret új ízekkel kísérletezni, de akár az ünnepekkor vendégváró falatnak is kiváló.

Hozzávalók:

4 tojás

165 g barnacukor

200 g kristálycukor

900 g sült sütőtök

2 dl olaj

220 g liszt

1 csipet só

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint

 

Elkészítés:

A tojást a barnacukorral és a kristálycukorral egy tálban összekeverjük, majd belerakjuk a sült sütőtököt és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerrel együtt. Az egészet géppel összekeverjük.
Nagyalakú tepsibe töltjük, és 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük (érdemes fogpiszkálóval ellenőrizni, hogy biztosan megsült-e már).

 

Jó étvágyat kívánunk!

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Kádár Dóra

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.