Rólunk

A Jurátus az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának a Hallgatói Önkormányzat védnöksége alatt működő kari magazinja. Lapunk több évtizedes múltra tekint vissza, és jelenleg a Kar egyik legdinamikusabban fejlődő közössége.

IMG_9344b

A Jurátus szerkesztősége 2018. tavasz 
fotó: Papp Bence (Post Horizon)

A 2010-es években megjelenő igényekhez igazodva online felületen napi rendszerességgel megjelenő cikkeinkkel az aktuális, a jogi kar és az egyetem egészét érintő eseményekre reagálva az egyetem legmodernebb lapjaként működik szerkesztőségünk, de a hagyományokat tiszteletben tartva időszakonként nyomtatott kiadványokkal is jelentkezünk.

A Jurátus mindig megújuló, lelkes kis csapat, amelyben a szakmai fejlődésen és tapasztalatszerzésen kívül megannyi lehetőség nyílik új ismeretségek és barátságok megkötésére, fejlesztő képzéseken, előadásokon való részvételre, ezen felül remek szabadidős táborokat, csapatépítő szemináriumokat is szervezünk szerzőinknek és szerkesztőinknek. Jelenleg lapunk öt állandó rovatból áll, amelyek a szorgalmi időszakban folyamatosan frissülnek.

Szervezetünk három pillére a tájékoztatás, közösségépítés és a hallgatóság hangjának megszólaltatása. Ezekre támaszkodva törekszünk kiaknázni az egyetemi keretek között megvalósuló újságírásban rejlő lehetőségek széles tárházát, és az egyetem polgárai által felállított igen magas elvárásoknak megfelelően minden olvasói igényt kielégítő munkát végezni. Szerkesztőségünk írókból, szerkesztőkből, rovatvezetőkből, fotósokból, illetve marketinges kollégákból áll.

Lapunk minden félév elején tagfelvételt hirdet, a kiváló csapatban rejlő szellemet, a közösségi érzést minden hozzánk felvételt nyerő hallgatótársunkkal szívesen megosztjuk.