Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny 

Szeretsz és tudsz érvelni? – Ha igen, akkor ott a helyed a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen, amely az idén immár 9. alkalommal kerül megrendezésre! A Dr. Nagy László Alapítvány 2013-ban jött létre a fiatalon elhunyt kiváló ügyvéd, dr. Nagy László István emlékének ápolása, családjának megsegítése és a fiatal jogászgenerációk szakmai támogatása céljából. 

Idén a 9. alkalommal kerül megrendezésre a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny. A versenyt a Bird & Bird Ügyvédi Iroda és a Dr. Nagy László Alapítvány rendezi. Az Alapítvány legfontosabb szakmai tevékenysége a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny évről-évre történő megrendezése. 

A verseny védnökei Dr. Sonnevend Pál, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, valamint Dr. Tóth M. Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke. 

Az Alapítványt dr. Nagy László István két közeli barátja, Köbli Gyula és dr. Árendás Gergely, valamint őt a legrégebb óra támogató kollégája, mentora, dr. Siegler Konrád hozta létre a 2013-ban elhunyt, nagy szakmai elismertségnek örvendő ügyvéd emlékére. Dr. Nagy László István nagyon komolyan vette a fiatal jogászkollégák szakmai képzését, pályájuk támogatását, így nem is lehetne szebben megemlékezni róla minden évben, mint egy olyan érvelési versennyel, ahol ambiciózus, fiatal jogászok mérik össze tudásukat.   

Miért is különleges ez az Érvelési Verseny? 

A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny egy különleges, formabontó és hiánypótló, ugyanakkor jó hangulatú, barátságos megmérettetés, amely a szakma egyik legnehezebb műfajában, a jól felépített, tiszta, logikus, szellemes szóbeli jogi érvelés területén keresi a tehetségeket a joghallgatók között. A legjobban teljesítő versenyzők a nyilvános bronzmeccsen és a döntőben elismert hivatásrendi képviselők, kari oktatók és vezető ügyvédi irodák reprezentánsai, valamint nagyszámú, egyben támogató és barátságos közönség előtt mutathatják meg képességeiket egy jó hangulatú esemény keretében. A versenyzők értékes pénzdíjat, szakmai gyakorlati lehetőséget, valamint a támogatók által felajánlott különdíjakat és professzionális szolgáltatásokat nyerhetnek. 

Jelentkezési határidő: 2024. március 8.

Az Alapítvánnyal és a versennyel kapcsolatban további információk találhatók az alapítvány honlapján, valamint Facebook, Instagram és LinkedIn oldalán. 


 

JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

 
 
 

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Semerédy Alexandra

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.