5+1 dolog, amit nem tudtál Trumpról

Az USA 45. elnöke. Legendák keringenek róla, családjáról és üzleteiről, de vajon mi igaz belőlük? Az alábbi összeállításban néhány érdekességre, eddig kevésbé ismert tényre derül fény. 5+1 fun fact, nem csak rajongóknak!

Donald Trump az utóbbi évek egyik legmegosztóbb személyisége. Egyes elemzők szerint igazi „political animal”, mások viszont egoista őrültnek tartják. Az biztos, hogy nem mindennapi alakja az amerikai (és talán a világ-) történelemnek sajátos megjelenésével, gesztusaival és hanghordozásával. Az alábbi listán hat olyan érdekességet, tényt gyűjtöttem össze, amelyekről eddig kevés szó esett.

1. Márkahűség gyorsételben

Trump nagy rajongója a különböző gyorséttermeknek, viszont neki is megvan a kedvence: a McDonald’s. Saját menüje – melyet a kampányidőszakban minden gyűlés előtt elfogyasztott – a következő: két Big Mac, két Filet-O-Fish szendvics, nagy sült krumpli és csokis milkshake. (Ezt egy róla szóló könyv, a Let Trump Be Trump is alátámasztja.) Az már külön hab a tortán – hogy a gasztronómiánál maradjunk –, hogy ennek az összeállításnak több, mint 2500 (!) a kalóriatartalma, ami Trump korában jóval az egészségügyileg javasolt szint fölött van.

trump6

2. Saját ruhamárkája van

Ha megkérdezünk bárkit Trump kinézetéről, sokaknak az öltönyös-piros nyakkendős kép ugrik be. Ez az ikonikus nyakkendő megvásárolható! Trump nyakkendőit védett márkanév alatt gyártják, és kaphatóak szerte a nagyvilágban – ahogy másféle ruhaneműk is, de a nyakkendők a leghíresebbek. Trump egy időben külön adót tervezett kivetni az Amerikába érkező kínai gyártmányú ruhákra, pedig a Donald J. Trump franchise-hoz tartozó nyakkendők többségét Ázsiában (főként Kínában) gyártják, mint sok más világmárka termékeit.

3. Sosem ivott alkoholt!

Ez egy erősen megkérdőjelezhető állítás, de ha hihetünk a vele készült interjúknak, Trump sosem ivott alkoholos italt – és lehet, hogy nem is dohányzott. A dolog oka családi hátterében rejlik: bátyja, Freddy 42 éves korában elhunyt alkoholizmusban, neki adózva Donald sosem iszik. Ezt alátámasztja orvosának a nyilatkozata 2015-ből, mely szerint semmilyen jelentős egészségügyi problémája nincs. (Trump 1980 óta páciense a doktornak.)

4. Saját csillaga (volt) Hollywoodban

2007-ben saját csillagot kapott Los Angelesben, a Hollywood Walk of Fame-en, elsősorban az amerikai NBC csatornán futott The Apprentice című sorozatban vállalt szerepléséért, amelynek ő volt a producere is. (Ebben a valóságshow-szerű műsorban különböző emberek oldottak meg üzleti feladatokat a Trump Organization szervezésében New Yorkban, a győztes pedig hatalmas pénzösszeget nyert Trump jóvoltából.) 2016-ban azonban egy októberi éjjelen megrongálták a csillagot, egy munkásruhát viselő férfi egy nagy kalapáccsal „szétütötte” azt. A férfi később Trump- ellenesnek vallotta magát.

trump7

5. Trump germafób

A germafóbia egy olyan félelembetegség, amelynek alanyai félnek érintkezni olyan dolgokkal, amelyek baktériumokkal lehetnek kapcsolatban. Trump is ebben szenved, ezért is van, hogy nem szeret emberekkel kezet fogni. (Csak figyeljétek meg!) Trump a kézfogások helyett inkább ad pacsit (ez gyorsabb), vagy érinti meg a tárgyalópartnerét a vállánál.

+1. Atlantic City legendája

1990-re Trumpnak már három kaszinója is volt Atlantic Cityben. A sorrendben harmadik, a Trump Taj Mahal volt a legdrágább befektetése. Komoly tartozásokba került ekkorra, és úgy tűnt, hogy a „birodalma” összeomolhat, viszont ekkor jött egy ügyvéd a kaszinóba, és 3,3 millió dollárért vett zsetont, amit nem játszott el. Később kiderült, hogy az apja, Fred Trump – aki maga is az ingatlanpiacon üzletelt – küldte ezt az ügyvédet, aki így megmentette Donaldot a csődtől. Később azonban négyszer is csődeljárás indult kaszinói ellen fizetésképtelenség miatt.

trump5

Források: X X X X


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS      

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Gömbös-Pamper Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.