Arsboni Karriernap & Jogász Állásbörze az ÁJK-n

Arsboni Karriernap

Az Arsboni csapatának köszönhetően február 27-én Karriernapon vehettek részt a lelkes álláskeresők. Az Impact Hubban megrendezett este során két rövid előadást hallgattunk meg az állásválasztásról és a bértárgyalási taktikákról, majd bemutatkoztak a meghívott munkáltatók is.

Az egyik negyedórás előadásból megtudhattuk, hogyan érdemes munkát keresni. Azt mondanom sem kell, hogy megfelelő önéletrajzot írni kulcsfontosságú e folyamat során, de emellett érdemes a LinkedInen is regisztrálni, majd az idő előrehaladtával folyamatosan bővíteni a profilunkat. Nem szégyen segítséget kérni, mikor szükség van rá: az Arsboni szívesen véleményez önéletrajzokat.

A másik előadás bértárgyalási taktikákról szólt. Valószínűleg rengeteg emberrel megesett már, hogy az állásinterjú e fontos szakaszában nem remekelt. Mivel ez egy kétoldalú játék, nagyon könnyen el lehet hibázni, és valljuk be: ez a finom egyezkedés akár ügydöntő is lehet, tehát érdemes előre megtervezni, hogy mire hogyan válaszolunk, amikor ehhez a ponthoz ér a beszélgetés.

Bár akadtak technikai problémák, melyek miatt csúszott a tervezett program, összességében szórakoztató eseményen vettem részt, ahol hasznos információkra tettem szert. Örülök, hogy minden előadó legfőbb fegyvere a humor, mely egyértelműen kellemesebbé tette ezt az estét a zord időjárás ellenére is. A szervezők buzgóságát bizonyítja, hogy az előadások és bemutatkozások után versenyezni lehetett egy iPadért, majd kötetlen beszélgetés következett.

setting-2473880_1920Jogász Állásbörze az ÁJK-n

Március 7-8-án az ELTE ÁJK újra helyszínt biztosított a Jogász Állásbörzének, mely minden évben megmozgatja a Kar életét, így mára már hagyománynak számít. Az eseményen huszonnyolc kiállítónál lehetett érdeklődni, többek között a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, az Ügyészség és a Fővárosi Törvényszék is képviseltette magát. E két nap során előadásokat is szerveztek a Kari Tanácsteremben, illetve irodalátogatásra is nyílt lehetőség.

A Jogász Állásbörze jelentős esemény: míg a joghallgatóknak segít az orientációban, addig a frissen végzetteknek és a diplomaszerzés küszöbén állóknak lehetőségeket tár fel. Előnye, hogy néhány napig minden egy helyen található meg, így sokkal könnyebb az információszerzés, hiszen nem igényel hosszas utánajárást.

Azok, akik esetleg lemaradtak az eseményről, legközelebb feltétlenül járják végig a standokat, hiszen a szakma adta lehetőségek felmérését nem lehet elég korán elkezdeni, emellett remekül motiválhatnak az itt szerzett tapasztalatok a későbbiekben is.

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Mezei Anna Ramóna

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.