Baross Rádió – Összeköt minket!

Szent meggyőződésem, hogy egyetemi éveink közel sem korlátozódnak olyan eszmei határok közé, mint a tudományok, a jogászi gondolkodás és az alázat elsajátítása. Lehetőségünk nyílik öntevékeny körökhöz csatlakozni, ahol a burjánzó szociális élet adta kapcsolati tőke mellett új ismeretekkel is gyarapodhatunk, legyen az újságírás, színjátszás vagy rádiózás.

Számos alkalommal találkozunk az effajta kijelentésekkel: az én szakom a legszebb, a leghíresebb, és természetesen a legnehezebb is. Maga a megtestesült csimborasszó!

Ezen önámítást magam mögött hagyva ezt az írást a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának méltán híres, 2012 óta működő rádiójának szentelem. A Baross Rádióval kapcsolatban elmondható az összes közhely, amely a hasonló öntevékeny körök kapcsán pozitívumként felmerül. Közösséget teremt, megtanít csapatban dolgozni és képviselni az érdekeidet, kommunikációs készségeket fejleszt, proaktivitásra nevel, és nem mellesleg remek önkifejezési eszköz. Elegánsan mutat az Erasmus jelentkezésen, az önéletrajzban, illetve az ember memoárjában.

A Baross Kollégiumban helyet foglaló egyetemi rádió mégis több ezeknél. Huszonöt munkatársa között találunk műsorvezetőt, hangtechnikust, hangszerkesztőt, fotóst, vágót, zenei szerkesztőt. Az EFOTT fesztivál hivatalos rádiójaként minden évben jelen van az eseményen, ahol munkatársai több tízezer embert keltenek reggelente (délben), valamint szórakoztatnak napközben.

Repertoárjukban szerepel reggeli ébresztő, zenei és beszélgetős műsor.

A kezdeti időkben – a Karhoz illően – főként közlekedési és járművekkel foglalkozó témákat részesítettek előnyben, ám a hallgatóság növekedésével egyre inkább kacsingatnak a közéleti eseményeket boncolgató és a populáris témák felé.

Úgy vélem, a rádió népszerűsége tekintetében nem elhanyagolható tényező a Baross Gábor Kollégium pinceszintjén található HaBár Szórakoztató- és Élménycentrum, amely már-már idilli helyszínt biztosít a brainstormingnak.

A Baross Rádió egy inkluzív közeg, készségesen nyit más egyetemek diákjai felé. Következésképpen ha gyermekkorodban Bochkor Gábor szerettél volna lenni, ha felnősz, vagy esetleg már unod a beüléseket aláfestő jogi szakzsargon-dallamokat, gondold meg, próbáld ki, hadd keljenek a te hangodra Velencén.

A rádiót online felületen lehet hallgatni: www.barossradio.hu

További elérhetőségek: Facebook, barossradio@kozlekkar.hu

kép forrása

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Szabó Lilla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.