Igyál kávét egy jó cél érdekében!

A VIII. kerületben található Nem adom fel kávézóban jártunk, ahol fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítenek és szolgálnak fel ételeket, italokat szívvel-lélekkel.

A kávézó és étterem Józsefvárosban, a Baross utcából nyíló kisebb utcában helyezkedik el. A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet és Nem Adom Fel Alapítvány együttműködésével jött létre nemes cél érdekében: munkát ad a megváltozott munkaképességű embereknek, ezáltal segíti a társadalomba való beilleszkedésüket, és elősegíti a társadalmi érzékenyítést a fogyatékossággal kapcsolatban. Az utóbbi cél talán a legfontosabb, mert akinek közvetlen környezetében nincs fogyatékkal élő személy, leélhet úgy éveket, hogy egyáltalán nem is találkozik velük, így egy esetleges találkozásnál zavarba jöhet, feszengve viselkedhet, vagy esetleg túlságosan előzékenyen, mert nem tudja, mihez kezdjen a helyzettel.

E22F0DEB-9970-4FC0-BE60-9339AC01E418

A fogyatékkal élő emberek foglalkoztatásának a célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a többségi társadalmat és a fogyatékkal élőket, csökkentse a fogyatékossággal kapcsolatos előítéleteket, elősegítse a megkülönböztetés-mentes bánásmódot, vagyis esélyt teremtsen a fogyatékkal élő személyek számára a beilleszkedésre. Ez lenne egy nyitott és befogadó társadalom modellje, amihez az ilyen apró lépések, mint a Nem adom fel kávézó nyitása vezetnek.

A barátságos hangulatú kávézó egy alagsori helyiségben található. A nyerstégla burkolat természetes hatást kölcsönöz a helynek, a retró berendezési tárgyak kellemessé teszik a hangulatot. A tér elég tágas ahhoz, hogy kerekesszékkel is lehessen közlekedni, ebből is látszik, hogy minden részletre figyeltek a hely megtervezésekor.

01748B8C-C0F2-467B-8CE7-F1C54459399B

A kávézó jó árfekvésűnek számít, a különböző kávék 390 és 690 Ft között mozognak. A hely étteremként is funkcionál, 12 óra után a két fogásos menüből lehet rendelni ebédet, az aktuális menü elérhető a honlapjukon. Jó élmény Budapesten olyan helyen ebédelni, ahol a felszolgálók kedvesek, mosolyognak, a kiszolgálás pedig gondos és figyelmes.

Ha kedvet kaptál kellemes és igényes környezetben elkölteni egy ebédet, vagy beülni egy kávéra barátokkal, ne habozz: az Egyetem tértől a 9-es busszal vagy a 83-as trolival csupán negyedórányira található a Nem adom fel, melynek mottója, hogy mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁSA szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Dörfler Dóra

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.