Ismerd meg a képviselőjelölteket!

Neptunon keresztül október 10-ig lehet szavazni a 2020/2021-es tanév HÖK-választásán. Az idei rendhagyó online formátum miatt kevesebb lehetőség nyílik megismerni a jelölteket, így hagyományunkhoz híven, most is lehetőséget biztosított a Jurátus, hogy bemutatkozzanak.

Mindenki szavazhat a HÖK elnökjelöltre, a politológusok közvetlenül választhatják a politológus ügyekért felelős alelnökjelöltet is. Ezen kívül, minden évfolyam három-három képviselőt delegálhat a Küldöttgyűlésbe.

Nappali tagozatos jogász hallgatók – 1. évfolyam

Madarász Brigi vagyok, sziasztok! HÖKös képviselőnek jelentkeztem, mert szeretnék cselekedni. Cselekedni érdemben, tenni; tenni értetek, értünk. Ez a szemeszter nem pont úgy indult ahogy terveztük, vannak dolgok, amikből kimaradunk, nincs mit tagadni, de az életnek mennie kell tovább. Megtanulunk alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez és megpróbáljuk magunkból a legjobbat kihozni. Szeretném, ha a megpróbáltatások ellenére is tudnánk egy olyan közösséget alkotni, ahol tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, mert mindig lesz valaki, akire tudunk számítani. Remélem, hogy lehetek egy ilyen személy számotokra, akihez bátran mertek majd fordulni, én meg cserében megpróbálok majd mindent megtenni annak érdekében, hogy mindennel időben tisztában legyetek és ne érezzétek magatokat elveszve egyetemünk falai között. Előre is köszönöm, ha megtiszteltek bizalmatokkal!

Hamecz Flóra vagyok első éves joghallgató és évfolyamképviselő-jelölt. Alapjáraton egy állandóan pörgő, nyüzsgő ember vagyok, aki mindig újabb és újabb dolgokat kíván kipróbálni és véghezvinni. Gimnáziumi éveim során a Diákönkormányzatunk elnöke voltam, ezáltal megtapasztalhattam, hogy mennyire fontos az olyan környezet, ahol az embernek igazán jól telnek a napjai és el tudja engedni magát. Ezeket a tapasztalatokat szeretném mandátumom során kamatoztatni, valamint minél színesebbé és pörgősebbé tenni a közösségi programokat.

Tar Bernadett vagyok és az elsős évfolyamot szeretném képviselni a továbbiakban. Fontos számomra az érdekképviselet, ezért is szeretnék csatlakozni a HÖK-höz. Természetesen a Ti érdekeiteket szem előtt tartva végezném feladataimat, mint például az információk gyors, pontos és részletes továbbítása, valamint különféle rendezvények, események szervezése. Valamennyi tapasztalattal rendelkezem már, de szívesen fejlődnék koordináció, szervezés, összekötés terén, amire képviselőként lenne is lehetőségem.

Osztovits Pál vagyok, idén érettségiztem a Fazekas gimnáziumban és mint friss jogász hallgató, nagy lelkesedéssel vágok bele az egyetemi tanulmányok mellett a kari életbe is. Mindig fontosnak tartottam, hogy egy oktatási intézmény (legyen az köz- vagy felsőoktatási) a minőségi tudás átadás mellett olyan közösségi élményt is nyújtson az ott tanulóknak, hogy ők az – adott esetben – egyetemen eltöltött éveket élvezettel éljék meg. A közösségi élet szervezése mellett nagy elhivatottságot érzek magamban a hallgatói érdekek képviseletére is. Személyes tapasztalatból tudom, hogy a megfelelő segítség és a kellő információ mennyiség milyen nagy segítséget tud adni a bizonytalan vagy problémákkal telt, nehéz időszakokban. Én úgy szeretnék kapocs lenni a HÖK és az évfolyamom között, hogy mindvégig egy maradjak közületek, hiszen mindenki egyet szeretne: tartalmas és boldog egyetemi éveket. Ahhoz viszont, hogy ezért aktívan tenni is tudjak, legelőször a ti bizalmatokra és szavazatotokra lesz szükségem, hiszen “egynek minden nehéz, de soknak semmi sem lehetetlen”.

Nappali tagozatos jogász hallgatók – 4. Évfolyam

Sziasztok! Szák Donatella vagyok és azért jelentkeztem évfolyamképviselőnek, mert a távoktatás időszaka megmutatta, mennyire sok (plusz) nehézség ér minket, hallgatókat. Ezek a problémák pedig nem orvosolhatatlanok. A célom az, hogy a lehető legdiplomatikusabb és legeredményesebb módon sikerüljön együttműködni a hallgatóknak és a tanárainknak, közelítsük egymás álláspontját, és ennek eredményeképp a hibrid oktatással kapcsolatban felmerülő kérdéseket úgy oldjuk meg, hogy mindenki nyertesnek érezze magát. Akik ismertek vagy csak közös órára jártatok velem, tudjátok, hogy addig nem pihenek, amíg egy problémát meg nem oldottam. Remélem elnyerem/elnyertem a bizalmatokat a választás során és szavaztok rám. Ha pedig barmilyen építő jellegű kritikátok lenne, hogyan lássam el a ti képviseleteteket, kérlek, bátran keressetek!

Kedves évfolyamtársaim! Savu Ági vagyok, és idén először jelentkezem évfolyamképviselőnek. Ennek ellenére nem áll tőlem távol a hallgatói érdekképviselet, eddig a kollégium falain belül képviseltem a kollégistákat. Azonban az ÁJK-n belül is sok barátot szereztem, és az évről-évre növekvő igazságtalanságot látva úgy éreztem, hogy ideje tenni ez ellen valamit. Bárhol bármikor forduljatok hozzám bizalommal, reggel-este, akár zh írás közben is, igyekszem a tőlem telhető legtöbbet megtenni a Ti képviseletetek érdekében! Hamarosan találkozunk!

Nappali tagozatos jogász hallgatók – 5. Évfolyam

Sziasztok, Varga József vagyok, és idén úgy döntöttem, hogy magam is jelentkezem évfolyamképviselőnek. Mindig is közösségi embernek tartottam magam, tanácsaimmal az évek során a lehető legtöbbet próbáltam segíteni az évfolyamomnak. Több rendezvényen is aktívan vettem részt azon dolgozva, hogy a lehető leggördülékenyebben tudjanak lezajlani, így például 2019-ben és 2020-ban segítő voltam az ELTE ÁJK Orientációs Napokon, és a 2019-es ÁJK Nyári Szabadegyetemen csoportvezetőként is kipróbálhattam magam. Utolsó tanévemben is szeretnék minél több embernek segíteni, ezért döntöttem úgy, hogy jelentkezem évfolyamképviselőnek, és az érdekeiteket képviselve támogatlak titeket az utolsó lépcsőfokok megmászásában.

Brunner Dániel vagyok, három éve töltöm be az évfolyamképviselői pozíciót, ezidő alatt sok tapasztalatot szereztem a hallgatói érdekképviselet terén és olyan eredményeket tudunk felmutatni, amik igazolják a pozíció fontosságát. A korábbi években felépített struktúrát szeretném folytatni, a célom- az első megválasztásom óta változatlan- a hallgatói érdekek megfelelő szintű képviselete. Küldetésemnek tartom az elkezdett munka továbbvitelét, ezért szeretnék megkérni mindenkit, hogy a választáson adja le szavazatát és egy újabb évig tegye lehetővé számomra, hogy évfolyamképviselőként továbbra is a hallgatói érdekekért küzdhessek!

Politikatudomány MA szakos hallgatók

Pap Szabolcs Kristóf vagyok, alapszakos politológus diplomámat itt szereztem az ÁJK-n, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanultam biztonságpolitikát, a szívem mélyén azonban mindig is Eltés polgár maradtam, így most Politikatudomány mesteresként tértem vissza az alma materba. Az elmúlt években a világon sok helyen megfordultam már, így tanultam Kazahsztánban is fél évet. És mit tapasztaltam? Azt, hogy megfelelő kommunikációval minden megoldható. Ez a célom képviselőként is a Hallgatói Önkormányzatban. Meghallgatva egymást előbbre juthatunk, és sikeresebbek lehetünk. Tegyünk együtt, mindannyiunkért.

Kriminológia MA szakos hallgatók

Sziasztok! Domonkos Renáta vagyok, első évemet kezdtem meg kriminológia mesterképzésen. Győrből érkeztem, az alapképzés alatt az ottani jogi karon is a Hallgatói Önkormányzat tagja voltam, ezért úgy éreztem, hogy az ELTE ÁJK-n is szívesen képviselném hallgatótársaim érdekeit küldöttgyűlési képviselőként. Aktív része szeretnék lenni a hallgatói életnek, és segíteni bármilyen felmerülő kérdésben, problémában.


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

admin

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.