Kedves Budapest!

Neked is fontos, hogy a hely, ahol finomat eszel, esztétikailag is kiváló legyen? Szereted, ha a tizenkettő egy tucat kávézók mellett belebotlasz egy eredeti koncepcióba? Ha a válaszod igen, akkor a Dear Budapest gasztrobárt neked találták ki.

Körülbelül hat hónapja nyílt egy aranyos vendéglátóhely három perc sétára az egyetemtől a Veres Pálné utca sarkán. Juhász Bianka, a tulajdonos hosszú éveket töltött a divatszakmában, és ez abszolút visszaköszön az üzlet külső megjelenésben. A puha rózsaszín és tölgyzöld kellemes kombinációja igazán harmonikus hangulatot ad a kávé mellé, egyszerűen nyugalmat áraszt magából.

Megalapításkor kifejezett cél volt, hogy a bisztró ne illeszkedjen az újhullámos, hipszter, vegán helyek végtelen sorába, hiszen ezeknek a közelben számos képviselőjük található, hanem egyediséget csempésszen a környékre. Bianka a nyugati színvonalat, Budapestet és a régi jó dolgok nosztalgikus szellemiségét szerette volna egy kis étteremben összekapcsolni, így született meg a Dear Budapest.

beltér

A hely gasztronómiai különlegessége a mennyei partiszendvicsek: a catering szolgáltatásból jött az ötlet, miszerint Magyarországon egy piaci rést képez, hogy nincsenek igazán finom, különleges szendvicsek, amiket egy fogadáson fel lehetne szolgálni. Így hát amellett, hogy helyben fogyaszthatunk lazacos, tonhalas, libamájas és egyéb izgalmas szendvicseket, százötven darabig kisebb rendezvényekre való szállítást is vállalnak.

Ami a kávét illeti, nem specialtyt, hanem klasszikus olasz pörkölésűt szolgálnak fel. Házi készítésű szörpjeik között megtaláljuk a hagyományos ízeket, de semmi akadálya, ha a pitypangos üdítőt kívánjuk megkóstolni. Melegszendvicseik is fantasztikus ízharmóniával bírnak, mindegyiket tudom ajánlani. Ugyan szándékosan nem erre fektetik a hangsúlyt, de természetesen vegán, valamint cukor- és laktózmentes ételeket is találhatunk az étlapon, kielégítve a keresletet.

hangulat_1

Valószínűleg nem csak nekem mondták mindig szüleim, hogy ha bemegyek egy vendéglátó egységbe, nézzem meg a mosdót, mert amilyen a toalett, olyan a konyha is. A Dear Budapest ilyen téren is lenyűgöző. Az a fajta hely, ahol csak telefonnal a kézben szabad felállni az asztaltól, különben az ember úgy jár, mint én, aki nem tudtam lefotózni azt az igazán igényes designnal megalkotott, illatos és tiszta mellékhelyiséget.

A felsoroltak mellett a Dear Budapest igyekszik más módokon is megragadni az emberek figyelmét:

Valentin-napon sokfogásos vacsorát és pezsgőt kínáltak az ünnepelni vágyóknak, ha pedig végre megjön a jó idő, akkor terasszal és hangulatos koncertekkel várják a közönséget.

Bianka miskolci, de már évek óta Budapesten él, és őszintén imádja ezt a várost. Innen jött a nemzetközi szinten is értelmezhető Dear Budapest elnevezés. Így adja vissza a sok szépet, amit a várostól kapott, mintegy szerelmes levél formájában. A megszólítás – Dear Budapest – az ajtó felett olvasható, a levél tartalma pedig minden, ami az ajtó mögött van.

A gasztrobár helyén korábban egy omladozó ékszerbolt állt, mára azonban egy igazi belvárosi ékszerdoboz lett. Mindenképp ajánlom egy előadás után levezetésképp, ebédeléshez, de akár csak ahhoz, hogy csendes környezetben kitisztítsuk a fejünket, és egy pillanatra megálljunk megcsodálni, hogy milyen kedves ez a Budapest.

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Varga Dominika Kincső

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.