Megszűnik a kötelező maszkviselés az ELTE-n

A kormány csütörtök reggeli bejelentését követve az ELTE is megszünteti a maszkviselési kötelezettséget az épületeiben – adta hírül az egyetem Járványügyi Operatív Koordináló Testülete csütörtöki közleményében. Ennek értelmében hétfőtől nem kell maszkot viselniük az egyetemi óráikon résztvevő hallgatóknak és az intézmény dolgozóinak sem.

Az egyetem vezetősége az így kivezetett korlátozásokat még a kormány intézkedései előtt, az őszi félévkezdést megelőző napokban vezette be saját, önálló döntéseként. Ilyen jogszabályokon túlmutató korlátot jelentett például az egyetem dolgozói számára az oltás felvételének kötelező igazolására vonatkozó szabályozás, vagy a maszk viselésének előírása az egyetem tanórán kívüli rendezvényein. Ebből is következtethető, hogy a kormány mostani bejelentése a járványügyi korlátozások feloldásáról önmagában nem jelentette volna a maszkviselés elengedését az egyetemen is.  Ezt a lépést pótolta a testület jelen közleménye.

Az egyetem vezetése ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy súlyos légúti tünetekkel, illetve pozitív COVID-teszttel továbbra is tilos az egyetem látogatása. Az enyhébb megbetegedés tüneteit produkálókat pedig arra kérik, hogy hordjanak maszkot az egyetem területén és hozzáteszik, hogy nyugodtan tegyen hasonlóan mindenki, aki veszélyeztetettnek érzi magát

Mindenki figyeljen oda az alapvető egészségügyi szabályokra a továbbiakban is és kövessétek az egyetemen zajló legfontosabb eseményeket!

A cikk szerzői: Csomós Ákos és Mató János

Kép forrása: X

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

admin

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.