Decemberre halasztott őszi szünet, a médiatanszék szerint online oktatás is lesz

Változtatások lépnek életbe a félév menetében, az ELTE Média szerint ugyanakkor többről van szó, mint ami a közleményben áll.

Jelentős változtatásokkal kezdődik el az őszi félév Egyetemünkön – áll egy ma délelőtt, a Neptunon megjelent közleményben. Az Egyetem vezetőségének döntése szerint:

  • az UNSECO Egyetemi Sport Nemzetközi Napján (2022. szeptember 20-án) nem lesz tanítási szünet;
  • az őszi szünet 2022. december 12-17. (hétfő- szombat) között lesz, így az őszi félév utolsó tanítási napja és ezzel a szorgalmi időszak vége 2022. december 9-én (levelező munkarendben 10-én) lesz.

A módosításokra a sajtóban megjelent hírek szerint a növekvő rezsiárak miatt van szükség. Időközben megjelent információ, hogy a módosítás hatására szemináriumok – a korábbi gyakorlattal ellentétben – már az első, 12-én kezdődő héten meg lesznek tartva, legalábbis ezt jelentette be az ELTE ÁJK HÖK a Facebookon.

Ugyanakkor az ELTE MÉDIA (a Bölcsészettudományi Kar hivatalos Facebook oldala) információi szerint az Egyetem egyúttal online oktatásra is készül.

Az őszi szünet decemberre csúsztatását bejelentő posztjukban ugyanis az is áll, hogy az ELTE vezetőségének döntésének része a szorgalmi időszak utolsó, december 5-én kezdődő hetének online oktatás formájában való megtartása is. Mindemellett pedig a telex.hu szerint a lap birtokába került, egyetemi oktatóknak küldött levelek alapján az őszi félév vizsgaidőszaka is online formában kerül majd megtartásra.

Kerestük az Egyetemet az online oktatásról, illetve az online vizsgaidőszakról szóló hírekkel kapcsolatban, azonban ezeket az illetékes egyetemi szervek nem tudták megerősíteni.

Források: 1, 2, 3

A kép forrása: 1


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Mató János

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.