Hallgatói Önkormányzat képviselőjelöltek bemutatkozása 2017

Idén október 25. és 30. között zajlanak az ÁJK HÖK Küldöttgyűlés tagjainak választásai. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Neptunon lehet leadni voksainkat a jelöltekre, és ajánlott is, hiszen minden évfolyamon szükség van az eredményes hallgatói érdekképviseletre. Az idei jelöltek az alábbi rövid üzenetekkel mutatkoznak be hallgatótársaiknak.

 

Jogász nappali

I.

Balogh Zsuzsanna Zsófia

Első éves joghallgató vagyok, és a ti évfolyamképviselőjelöltetek. Köszönöm, hogy lehetőséget adtatok nekem a választáson való induláshoz, ígérem a félév során ez a bizalom kiérdemeltté válik.

Fő célom, mint évfolyamképviselő az lenne, hogy erősítsem a közösségi összetartást, valamint, hogy tanulmányi életünket megkönnyítsem.

Hogyan képzelem el mindezt?

Egyrészt törekednék arra, hogy kérdéseitek gyors érdemi választ kapjanak és, hogy minden fontos és kevésbé fontos információ az egyetemi élettel kapcsolatban időben eljusson hozzátok. Igény szerint pedig segítek bármilyen tanulmányi, kulturális, vagy közösségi program szervezésében és lebonyolításában (pl.: korrepetáló csoportok, évfolyampiknik, stb.).

Támogatásotok megtiszteltetés lenne számomra, melyet fáradhatatlan munkával hálálnék meg!

 

Furkó Dániel

19 éves vagyok és idén szeptemberben kezdtem meg pályafutásomat az ELTE jogi karán. Imádom az irodalmat, illetve középiskolás korom óta rendkívül érdekel a politika és a közigazgatás, tehát valahol evidens volt, hogy ide szeretnék jelentkezni.

Eddig egyértelműen úgy érzem: nem bántam meg. Remek csoportba kerültem, ahol egymást elősegítve tudunk szakmailag fejlődni, de szinte folyamatosan ismerek meg újabbnál újabb embereket a karról- akár a kari bulik révén, akár a különböző szemináriumok miatt, vagy teljesen véletlenül is-, és ennek elmondhatatlanul örülök, hiszen számomra a kapcsolatépítés hatalmas prioritássá vált.

Többek közt ezért jelentkeztem az évfolyamképviselői posztra. Egyrészt, hogy minél több embert megismerjek, másrészt hogy tudjak nekik segíteni, hogy elnyerjem a feltétlen bizalmukat, hogy úgy érezzék: hozzám bármikor fordulhatnak, ha megoldandó problémájuk van. Nagyszerűnek tartom azt, hogy van ilyen pozíció, és remélem, hogy minél jobban fogom tudni teljesíteni a mások által és a magammal szemben támasztott elvárásokat egyaránt, és hogy kialakulhat egy összetartó csapat itt a jogi karon, ahová egy élmény lesz bejárni.

II.

Madarász Petra

Tavaly ősz óta lehetek az évfolyamképviselőtök, és örömömre szolgál, hogy bizalmatokból újra indulhatok a képviselői megbízatás elnyeréséért. Az én feladatom elsősorban az Alkotmányjogi Tanszékkel való kapcsolattartás volt. Az idei tanévben ismét szeretném felvenni a harcot a tanszékkel, és lehetőség szerint más hallgatóbarát tanszékekkel is, de ennek megvalósításához most majd nekem lesz szükségem RÁTOK!

Éppen ezért kérlek Titeket, hogy idén is támogassatok szavazataitokkal, azért, hogy továbbra is képviselhesselek Benneteket eme viszontagságos tényezőkkel szemben!

#képviselőválasztás #hallgatóbaráttanszékek

 

Borbély Krisztofer

Tavalyi évben bizalmatok által, lehetőségem nyílt arra, hogy mint évfolyamképviselő képviseljem az érdekeiteket. Feladatom leginkább a Májt és a Közgazdaságtannal kapcsolatos ügyek intézése volt, s idén is megszeretném ragadni az alkalmat, hogy jelöltessem magam ismét évfolyamképviselőnek.

Remélem ismét bizalmat szavaztok nekem!

 

Brunner Dániel

Másodéves joghallgató vagyok. Indulok az idei évfolyamképviselői választásokon, ugyanis ellentétben az első évvel, amikor nem éreztem magamban kellő energiát, ahhoz, hogy indulni tudjak, most úgy gondolom, megfelelően el tudnám majd látni ezt a posztot. Az egyetem nehéz. És nagyon gyakran felmerülnek problémák, akár a hallgatók közötti nézeteltéréseket nézzük, akár tanár-diák viszonylatban, ezért én a legfontosabbnak azt tartom, hogy egy adott évfolyam egységes tudjon maradni. Természetesen fontos az, hogy létrejöjjön és működjön a kommunikáció, tanár és diák között, de hallgatók tekintetében is. Ennek pedig egyik kulcsa, hogy együttműködünk egymással, amit elérünk, azt közösen érjük el. Ne féljünk segítséget kérni, és segítsünk társainkon. Ennek szellemében megkérnélek titeket arra, hogy szavazzatok minél többen. Ha megválasztotok (ha nem, akkor is) hozzám bárki, bátran, bármikor fordulhat és tegye is meg. Én biztos vagyok benne, hogy együtt képesek leszünk minden előttünk megjelenő akadállyal eredményesen szembenézni és le is fogjuk küzdeni azokat, idén és az elkövetkező években is!

Artner Gábor Péter

Másodéves jogász hallgató vagyok, és immáron másodjára indulok az évfolyamképviselői választáson. Az elsős izgatottság teljesen átalakult. Már nem azon izgulok, hogy vajon mi lesz az évben, miket kell majd csináljak, hanem azon, hogy az amit csinálok teljes mértékben a hallgatók érdekeit szolgálja és elősegítse az évfolyamunk célba érését, amely magában foglalja mind a szorgalmi időszak, mind a vizsgaidőszak gördülkénységét. Fontosnak tartom a kontinuitást, emellett hiszem, hogy bizonyos reformokra szükségünk van a képzésben, mint például egy angol szaknyelvi kurzus. Amennyiben megkapom hallgatótársaim bizalmát, mint évfolyamképviselő ezen elvek mentén igyekszem biztosítani a hozzáférhetőséget, elérhetőséget mind az oktatói, mind a hallgatói oldalon.

 

III.

Aigner Lúcia

Már két éve képviselem az évfolyamot. Azért kezdtem el, mert úgy éreztem, hogy lehet emberibb az évfolyamképviselet, most azért folytatnám, mert szeretnék tovább segíteni, akinek tudok. Köszönöm az eddigi bizalmat.

 

Dánfalvi Tamás

Harmadik alkalommal fordulok a bizalmatokhoz, hogy évfolyamképviselő lehessek. Első évben a Római joggal kapcsolatosan próbáltam állni a sarat remélhetőleg inkább több mint kevesebb sikerrel. Tavalyi év folyamán viszont háttérben maradtam a képviselet során és a többi évfolyamképviselőtársam végezte a munka oroszlán részét. Ezúton hálás köszönet érte. Idén újra nagy kihívások elött állunk és valószínűsíthetően ezzel egyenese arányosan növekedni fognak a megoldandó problémák számai is, amelyeknek megoldásában szeretnék segíteni Nektek.
Bármilyen észrevétellel, kérdéssel akár személyesen, akár a közösségi oldalon keresztül keressetek bátran és igyekszem segíteni abban, hogy mind az egyéni, mind a kollektív problémák megfelelő kezelésben részesüljenek.

 

IV.

Szőke Máté

A negyedik évfolyam hallgatóinak képviselőjelöltje vagyok. Egy évvel ezelőtt vállalkoztam e feladat ellátására, hogy hallgatótársaim érdekét képviseljem. Úgy vélem, feladatomat legjobb tudásomhoz mérten maradéktalanul elláttam. De persze mindig van min javítani. A munkámat majd hallgatótársaim értékelik a választások alkalmával. Amit ígérni tudok: folytatom tovább amit megkezdtem! Továbbra is kiemelt hangsúlyt akarok fektetni a tanszékekkel való hatékony kommunikációra. Ebben a szemeszterben ezt különösen hangsúlyosnak tartom, mivel a sok óra miatt eléggé le vannak a hallgatók terhelve, így egyeztetni kell a tanárokkal, hogy egy-egy évfolyam zárthelyi, vagy egyéb tantárgyi kötelezettségek ne sűrűsödjenek össze. Amennyiben úgy gondolják a hallgatók, hogy megfelelőek a terveim, kérem szíves támogatásukat és felhatalmazásukat, hogy képviselőként tovább folytathassam!

Pavelkó Imre

Negyedéves joghallgató vagyok, első alkalommal indulok a képviselőválasztáson. Egy jó ideje úgy érzem, hogy a tanszékek és a hallgatók közötti kommunikáció nem minden esetben zajlik teljesen gördülékenyen: a célom az, hogy ezen javítsak, és hatékonyan képviseljem és érvényesítsem a hallgatói érdekeket a tanszékekkel történő konzultációkkor; ennek keretében minden igyekezetemmel azon leszek, hogy sikerüljön a tanszékekben is tudatosítani, hogy nemcsak a hallgatóknak, hanem nekik is vannak kötelezettségeik, és az egyetem csak akkor működhet megfelelően, ha ők is komolyan veszik a saját kötelezettségeiket. Továbbá szeretnék segíteni hallgatótársaimnak, bármilyen problémájuk adódik, illetve a Hallgatói Önkormányzat munkáját javítani minden lehetséges módon.

Szabó Tamás

Immár harmadik alkalommal állok évfolyamképviselő-jelöltként az évfolyam előtt. Az elmúlt hónapokban több visszajelzést kaptam az évfolyamképviseleti munkámra vonatkozóan. A jövőben ezekből tanulva igyekszem majd gyorsabban reagálni a megkeresésekre, amellett, hogy az eddig ellátott feladataimra is legalább annyi figyelmet fogok fordítani, mint eddig. Sajnos már leginkább harmadéves tárgyakat tanulok, de ez szerencsére eddigi tapasztalataink szerint a tanszékekkel és oktatókkal való kommunikáció és kapcsolattartás során nem jelent problémát.

 

V.

Maros Dávid

Ötödéves évfolyamképviselő vagyok. Szeretném folytatni az előző évben megkezdett munkát, ehhez kérném a segítségeteket. Megválasztásomkor egyedül láttam el az évfolyam képviseletét, tehát nem ismeretlen számomra a feladat, sajnos úgy tűnik ezúttal is így lesz. Ezúton is bátorítok mindenkit, aki érez magában erőt, induljon a hamarosan kiírásra kerülő rendkívüli választáson.
Bár évfolyamunkon nincs valós verseny, azonban mégis kérném, szavazzatok, amellett hogy ez számomra jelzés értékű, akár az egész választás érvényessége is függhet tőle.

 

Kriminológia MA

I.

Miseta Ágnes

Első éves krimos vagyok. Különböző egyetemen tanultam, több szakon és így jó pár HÖK-kel kerültem kapcsolatba. Most szeretném az eddigi tanulmányaim alatt ebben a körben szerzett tapasztalataimat hasznosítani, mert ez nem kevés, és mindig lehet valamit jobbá tenni, főleg, ha tudsz miből tanulni.

puszi, pacsi

 

Politikatudományok BA

I.

Szalóki Viktor

Jövő – Oktatás – Képviselet. Ez a három fogalom, mely meghatározza azt a célt, melyet magam elé tűztem ki. Képviselőként mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy hallgató társaim érdekeit, igényeit és véleményüket érdemben reprezentáljam. Fontosnak tartom, hogy minden oktatással kapcsolatos problémát vagy észrevételt továbbítsak a megfelelő bizottságoknak.

Az egyetem egy nagy gépezet, melyben a hallgatók érdekeinek képviselete egy olyan fogaskerék, mely nélkül nem, hogy nem tudna, de érdemes sem lenne működnie.

 

 II.

Kovács Luca

Másodéves politológia alapszakos hallgató vagyok. Sokan már ismerhetnek 6 különböző szórakoztató közösségformáló projektjeimen keresztül, azonban ezúttal szeretnék egyetemi keretek közt is aktívan tenni azért, hogy hallgatótársaim jól érezhessék magukat – még a vizsgaidőszakban is.

Úgy érzem, mostanra megértem a feladatra, hogy kellő odafigyeléssel és igyekezettel képviseljem évfolyamtársaim érdekeit. Célom, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban segítsek megoldást találni minden felmerülő problémára, illetve az új ötleteket keresztülvigyem.

Tenni szeretnék a politológusokért.

Oláh Márton

Bizonyára másodéven már ismertek, nem is szaporítanám a szót a felesleges bemutatkozással, azonnal a lényegre térnék.

Ha egyetlen egy szóval kellene összefoglalnom, hogy mit is nyújthatnék az évfolyamnak, az a MEGOLDÁS lenne. Megoldás a problémákra. Úgy gondolom, hogy az integráció terén elmaradásunk van, illetve a már meglévő integráció bomlófélben van. Ezt a tényt szeretném visszafordítani. Véleményem szerint ez a dezintegrációs folyamat több szempontból természetesnek tekinthető. Az évfolyamot egyedi individuumok alkotják, ők döntenek a saját sorsukról, ez elsősorban klikkesedést jelentett az elmúlt másfél évben. Az Orientációs Napok során egy igen jól összeverbuválódott közösség kristályosodott ki, ami azóta a passzivitás homályába kényszerült. A mentorok elengedték a kezeinket, külön közösségek alakultak, elfelejtettünk bejönni az órákra és elfelejtettünk megjelenni a polis beüléseken, ráadásul az elsős évfolyamképviselő személye ellen is passzív ellenállás bontakozott ki.

Eddig csak a problémák felvázolásával törődtem. Mi is lenne a megoldási javaslatom? Az általános évfolyamképviselői teendőkön túlmutató, közösségépítő/újraalkotó szerepében szeretném feltüntetni magamat. Szeretném, ha újra aktivizálódna az évfolyamunk, ha nem is órabejárás vagy kari bulik szintjén, de legalább a minimális beüléseken való részvételben illetve a további közösségi életben. Szeretnék ezen felül egy összpolitológus integrációt. Mentorként személyes ismereteket sajátítottam el a friss gólyaévfolyammal. Szeretném, ha ti is eljönnétek a gólyás eseményekre/beülésekre, és őket is megismernétek személyesen. Továbbá a mostani koordinációs hibákból fakadóan (a mentorok elengedték a kezünket) szeretnék egy átfogó vizsgamagyarázást másodéven is. Ebben felsőbb évesek segítségét fogom kérni.

Nagyjából ennyi lenne, ami hirtelen megfogalmazódott a fejemben. Továbbá szeretném kérni személyes bizalmatokat és konstruktív javaslataitokat. Tudjátok, nélkületek nem megy. Tegyünk együtt egy szebb, jobban működő közösségért!

***

 

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Máté Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.