Irány Amerika! (vagy mégsem?)

Valamennyien megpróbáltuk kipihenni az előző szemeszter fáradalmait. Voodoozás gyakorlat, fesztiválok, jegyzetégetés. Ám egyesek nagyobb fába vágták a fejszéjüket. Meg sem várva a vizsgaidőszak végét összepakoltak, és átszelték az óceánt. Keményen dolgoztak, új barátokat szereztek, végül pedig csodálatos helyekre utaztak a nyár megkoronázásaként. Vajon tényleg olyan nagy kaland a gyerektábori munka, mosogatással/mosodában/takarítással tölteni az egész szünidőt? Vagy csak az olcsó munkaerő kihasználásának manifesztálódásai a hangzatos ígéretek?

Magyarországon két szervezet keretein belül van lehetőség effajta tevékenység végzésére: CCUSA és Camp Leaders. Előbbi az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába és Horvátországba szervez munkát a fiataloknak. Jelentkezhetsz hozzájuk gyerekfelügyelőnek, ha pedig aktív nappali tagozatos hallgató vagy, szezonális munkát – a vendéglátás, turizmus területén – közvetítenek a számodra. Elérhetőségük: http://www.ccusa.hu/

A Camp Leaders gyerekfelügyelőként, illetve kisegítő személyzetként foglalkoztatja a diákokat. Különböző típusú táborokat kínál az érdeklődőknek: sport-, vallási alapú-, hátrányos helyzetűek-, rusztikus-, és fogyatékkal élők tábora. Elérhetőségük: https://www.campleaders.com/hu/

Nyilvánvalóan a világhálón igen könnyű jó benyomást kelteni, tudja ezt mindenki, aki valaha kipróbálta a Tindert. Ezért is kérdeztem meg egy tapasztalt, amerikai gyerektábort már kétszer megjárt embert, mi is az igazság. Nebl Nóra a Camp Leaders szervezésében töltött két szünidőt Monticelloban, New York államban. Íme, néhány általa elmondott, hasznos(nak vélt) információ:

  • Munkakör: Support Staff (Kisegítő személyzet), fő feladata a mosoda rendben tartása volt, néhányszor a takarítók és a konyhán dolgozók segítése.
  • Munkaidő: 7:30-16:30, harminc perces reggeli és ebédszünet.
  • Heti két szabadnap.
  • Szükséges: jó nyelvtudás, állóképesség (fizikai és lelki értelemben egyaránt), alkalmazkodóképesség.
  • Kinek ajánlod?: Annak, aki ki szeretne lépni a komfortzónájából, ámde képes szigorú szabályok szerint élni (pl.: nincs alkohol a tábor területén, kijárási tilalom).
  • Kellemetlenségek: mivel a tábor egy erdőben van, a mosómedve, egér, kígyó, medve, bogarak mindennapos jelenségek. Honvágy, természetesen. Éjszakai cidri (tehát elkélhet a hálózsák és a meleg ruha).
  • Élmények: az utazások, július 4., a tábori „kiscsalád”, sok-sok tábortűz.

 

A_tábor

Ha valaki kedvet kap hasonló kalandozásokhoz, a megadott webcímeken beadhatja jelentkezését!

 

A képekért köszönet Nebl Nórának!

         

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Szabó Lilla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.