Szeptemberi előretekintő

A Dékáni Hivatal közreműködésével ezúton szeretnénk beszámolni a kari eseményekről, aktualitásokról a soron következő időszakra nézve.

Kedves Hallgatótársak, Gólyák, Olvasók! Nyakunkon a szeptember, nyakunkon az Egyetem, és a havi előretekintők is visszatérnek régi kerékvágásukba. Mielőtt azonban belekezdenénk az aktualitások bemutatásába, szeretnénk ezúton is üdvözölni köreinkben a Gólyákat, akik idén csatlakoznak a jogi egyetem világába:

Szervusztok, és sok szerencsét a beilleszkedéshez! Ne aggódjatok, egyszerűbb lesz, mint amennyire elsőre tűnik!

Most pedig következzenek az e havi programok:

Orientációs Napok (ON) lesznek szeptember 4-től 6-ig. Az újonnan beiratkozott hallgatók itt minden lényeges információt megtudhatnak mentoraiktól az Egyetemről. Fontos, hogy ha bármilyen kérdésetek merülne fel, bátran tegyétek fel nekik, kérjétek a segítségüket, legyetek bátrak, mert aranyat ér az információ! Az eseményről remélhetőleg már minden elsőéves hallgató értesült, a jelentkezés ugyanis már lezárult. Itt található meg minden további információ az ON-ról.

Talán még nem szívesen vesszük tudomásul, de a félév szeptember 11-én teljes gőzzel indul. Addig ne felejtsük el hallgatói státuszunkat aktívra állítani! Emlékeztetőül, ezt a Neptun „Ügyintézés” menüpontja alatt a „Beiratkozás/Bejelentkezés” fül alatt tudjuk megtenni. Ne feledjük továbbá nyomon követni a rangsoros jelentkezés során, hogy mázlipontjaink elegendőnek bizonyulnak-e a hőn áhított kurzusainkra történő jelentkezéshez. Ajánlott lehet szeptember 7. 17:00-ig (ez a rangsoros jelentkezési időszak vége az ÁJK-n) többször is ellenőriznünk az összeállított órarendünket, és B tervvel is készülnünk a kellemetlen meglepetések elkerülésére. Az ELTE-NFI filmklub szeptember 20-án startol. Az első film az 1963-ban forgatott Mici néni két élete, a vendég pedig Kurutz Márton filmtörténész lesz, a Nemzeti Filmintézettől. További részletek itt.

Karunk idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozatban szeptember 29-én. A programokra jelentkezni kell, ezt majd szeptember 11-től tudjátok megtenni. Minden információt megtaláltok itt. Érdemes kutakodni, rengeteg jó program lesz, biztosan mindenki talál magának érdekes programot a kínálatból!

A kari programok mellett ajánljuk továbbá az ELTE programjait általában, amelyekről itt tájékozódhattok.

A programokra ellátogatóknak ezúton jó szórakozást, a kar hallgatóinak pedig sikeres őszi tanulmányokat – na és természetesen: további jó olvasást kíván a Jurátus szerkesztősége!

(Megjegyzés: Érdemes lehet a cikkhez később még visszatérni, ugyanis újabb információkkal frissülhet!)


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

admin

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.