Hallgatói szervezetek bemutatkozása

Gólyaként még nem döntötted el, hogyan tovább a beiratkozás után? Itt a lehetőség, hogy megismerkedj a PROKON, a Bibó István Szakkollégium, az ELSA és a Külügyi Kör, valamint a Felvételi Előkészítő Bizottság céljaival, illetve felvételi eljárásával.

PROKON

Kedves Gólyák!

A PROKON nagy szeretettel üdvözöl titeket az ELTE ÁJK-n! Az itt töltött évek mindenképpen maradandó és meghatározó tapasztalatokat hoznak majd nektek. Szerencsére az egyetem ódon falai között virágzik a hallgatói élet, így rengeteg lehetőség közül választhattok. Mégis, a számos új, villódzó és izgalmas promóciós üzenet mellett szeretnénk felhívni a figyelmet egy aprócska tényre: az egyetemi évek is véget érnek. A diploma megszerzése után pedig ott vár majd minket a nagyvilág, ahol a saját képességeinken és a megszerzett tapasztalatainkon kívül már semmi sem segít bennünket. Ez első hallásra ijesztő lehet, de higgyétek el, minden lehetőség adott a felkészülésre!

A PROKON épp ezt a felkészülést kínálja nektek! Politológusként és jogászként is a leírt és kimondott szavaink hozzáértése fogja meghatározni a karrierünket. Képességeitek fejlesztése érdekében a PROKON-ban lehetőségetek van a kutató- és az elemzőmunka megtanulására, részt venni gyakorlati programokban (különböző intézetek és minisztériumok közreműködésével), illetve középiskolások számára állampolgári oktatást nyújtani, mellyel fejleszthetitek előadókészségeteket és kiállásotokat. A PROKON mindemellett természetesen számos belső képzést és közéleti eseményt is szervez.

Ha ki akarod hozni magadból a maximumot, akkor a PROKON tagjaként egy baráti közösség fogja segíteni céljaid elérését, biztosítva ehhez a közös kreatív gondolkodást és tetterőt.

Hogyan csatlakozhatsz hozzánk? Csak kattints a www.prokon.hu/tagfelvetel linkre, onnan már minden megy magától! Várunk szeretettel!

PROKON a Facebookon

PROKON_tgf-prom

BIBÓ ISTVÁN SZAKKOLLÉGIUM

Bibó? Szabadság.

A Bibó István Szakkollégium immáron 35. éve végez kiemelkedő munkát a fiatal jogász és politológus hallgatók tehetséggondozásában. A szakkollégium generációkon átívelő szakmai színvonalat és családias közösséget biztosít minden jelenlegi, volt és leendő bibósnak. Célunk nemcsak az egyetemi oktatáson túlmutató, hasznosítható és naprakész tudás átadása, hanem a gondolkodó, felelős értelmiség megteremtése is. Mindezt olyan támogató és összetartó közösségben tesszük, mely még hosszú évtizedek után is megszínesíti az egyetemhez fűződő emlékeket.

A Bibó István Szakkollégium a 2018/2019-es tanév őszi szemeszterében is várja az első- és másodéves jogász és politológus hallgatók jelentkezését. Ezt elektronikusan – a bibofb@gmail.com e-mail-címen – lehet megtenni fényképes, amerikai típusú önéletrajz és bemutatkozó esszé leadásával, melynek határideje 2018. október 1. éjfél.

Bibó István Szakkollégium a Facebookon

bibó

Bibó István Szakkollégium – Orientációs Napok (2018)

KÜLÜGYI KÖR

Kedves Gólya!

Szeretnél hasznos és segítő munkával részévé válni az egyetemi vérkeringésnek? Szívesen találkoznál külföldi diákokkal, gyakorolnál nyelveket? Egy összetartó baráti kör tagjává válnál? Ha bármely kérdésre igen a válasz, akkor a Külügyi Körben van a helyed! Az Erasmus Student Network (ESN) egy nemzetközi szervezet, melynek célja a külföldi felsőoktatási intézményekben tanuló diákok segítése a beilleszkedésben, valamint a kultúra megismerésében. A Külügyi Kör az ESN lokális szervezete, amely az ELTE ÁJK-ra érkező külföldi hallgatók orientálásával foglalkozik. Mindez elsősorban a mentorrendszeren keresztül valósul meg. Ennek keretében a Külügyi Kör minden tagja lehet Erasmus Student Mentor, és igényelhet mentorált(ak)at, akiknek az ittléte során segít például szálláskeresésben, tanulmányi kérdésekben vagy a kultúra megismerésében.

A szemeszter során a KK több programot is szervez, amelyek kiváló alkalmat nyújtanak ismerkedésre, szoros barátságok létesítésére, idegennyelv-gyakorlásra és nem utolsó sorban a szórakozásra. Az események változatosak: kiállítások látogatásától beülős beszélgetéseken át közös bulikig bármire sor kerülhet. Ha ez utóbbi különösen érdekelne, akkor az egri KK Mentortábort neked találták ki! Ha többet szeretnél megtudni rólunk, kövesd a Facebook-oldalunkat, és küldd el a jelentkezésed.

Az őszi felvételi szeptember 11-én (kedden) kezdődik.

Várunk Téged is!

Külügyi Kör a Facebookon

külügyi kör

A Külügyi Kör csapata

EUROPEAN LAW STUDENTS’ ASSOCIATION

Az ELSA (European Law Students’ Association) a világ legnagyobb joghallgatókból és fiatal jogászokból álló non-profit nemzetközi szervezete, amely Európa negyvenhárom országának háromszáz jogi karán van jelen közel 50 000 taggal. Magyarországon négy nagyvárosban (Budapest, Pécs, Győr, Szeged) működik ELSA mint helyi egyesület. A budapesti szervezet a három jogi egyetem (ELTE, Pázmány, Károli) jogász, valamint a CEU (Central European University) jogi irányú posztgraduális képzésén résztvevő hallgatóit tömöríti. A szervezet fő célja a különböző jogrendszerekben és jogi kultúrákban élő joghallgatók és fiatal jogászok kapcsolatteremtésének elősegítése, együttműködésük támogatása és olyan tudás, valamint szakmai tapasztalat átadása, amely segíti a tagokat karrierjük kialakításában. Az ELSA lokális szervezeteként továbbá célunk a nemzetközi és az országos szervezetek által nyújtott lehetőségek terjesztése, továbbítása és a szervezet minél nagyobb körben való népszerűsítése.

Ezen célokat szem előtt tartva rendszeresen szervezünk intézmény- és tárgyaláslátogatásokat, szakmai vetélkedőket, jogi kurzusokat, valamint nemzetközi irodákkal kooperálva előadásokat a joganyag egy-egy részére fókuszálva. Tagjainknak továbbá lehetőségük van csatlakozni a szervezet berkein belül működő jogi kutatócsoporthoz is, és ezáltal az évenként megrendezésre kerülő kutatáson való részvételre, melynek végeredménye egy nemzetközi szintű publikáció.

elsaAz ELSA egyik legkiemelkedőbb lehetősége a STEP program, mely alkalmat biztosít tagjainknak, hogy külföldön töltsék el szakmai gyakorlatukat Európa több mint harminc országában. Ügyvédi és jogtanácsosi irodák, nemzetközi szervezetek, közigazgatási szervek kínálnak gyakornoki helyeket. A gyakornoki idő két héttől akár két évig is terjedhet, és fizetéssel vagy a szállást biztosításával honorálják a munkát.

Végül, de nem utolsó sorban szervezetünk tagjai fakultatív módon részt vehetnek a hazánkba látogató külföldi ELSA-s joghallgatóknak szervezett study visiteken, amelyek remek lehetőséget nyújtanak a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére. Akiknek azonban ez sem elég, azok jelentkezhetnek az Európa-szerte megrendezésre kerülő nyári egyetemeink egyikére. A Summer Law Schoolok egy-egy jogkört felölelve biztosítanak interaktív, gyakorlatorientált képzéseket akár két héten keresztül.

Ha szeretnétek aktívan szerepet vállalni szervezetünk hazai tevékenységében, akkor ne habozzatok jelentkezni hozzánk, hiszen szeptember 10-től lehetőségetek nyílik erre, ugyanis ekkor indul a director felvételi.

Hogy ki is az a director? A director az ELSA Budapest vezetőségének a tagja, a hat alelnök valamelyikének munkáját segítő személy. Idén mind a hat területre nyújtható be directori pályázat.

A jelentkezéshez csak egy CV-re és egy motivációs levélre van szükségetek, ezeket a budapest@hu.elsa.org címre várjuk. A jelentkezés pontos menetéről és az egyes területek feladatköréről a Facebook-oldalunkra kihelyezett YouTube videón keresztül kaphattok több információt. Ha bármi kérdésetek van, akkor nyugodtan keressetek minket a fenti címen, vagy a Facebook-oldalunkon keresztül.

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ BIZOTTSÁG

A Felvételi Előkészítő Bizottság  szeptember 24-ig várjak azoknak a gólyáknak a jelentkezését, akik érdeklődnek a magyar és a történelem tárgyak oktatása iránt. Részletek a honlapon, illetve a FEB irodában a B épület udvarán.

A Felvételi Előkészítő Bizottság a Facebookon

FEB


JURÁTUS HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁSA szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

admin

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.