Jogászok a színpadon

Március 30-án egyetemünk díszterme egy különleges eseménynek fog otthont adni, ugyanis hallgatói kezdeményezésre, idén először Karunkon hangversenyt rendeznek, ahol egykori és jelenlegi hallgatóink, illetve egy oktatónk is megmutatja zenei tehetségét.

A koncert kezdeményezője és egyben szervezője Tóth Áron, harmadéves jogász szakos hallgató, akinek az ötlete a Hallgatói Önkormányzat támogatásával, Dr. Király Miklós dékán úr fővédnöksége alatt valósul meg. Áron hosszú távú tervei között szerepel, hogy az általa megálmodott kari rendezvény a jövőben jótékonysági eseménnyé változzon, ezzel teremtve új hagyományt egyetemünkön. Rögtön érdemes megemlíteni az esemény logóját, amely már önmagában is egy kis csemege, hiszen ha jól szemügyre vesszük, láthatjuk, hogy a mérleg egyik nyelén egy violinkulcs, míg a másikon egy paragrafusjel található, ezzel szimbolizálva a művészetek meghatározó szerepét a jog fontossága mellett.

Sokan talán nem is tudnak arról, hogy Karunkon milyen sok tehetséges, művészi hajlammal megáldott hallgató fordult és fordul meg, így ez az est egyedülálló lehetőséget biztosít számukra, hogy megcsillogtassák a tudásuk.

A hallgatókon kívül az Alkotmányjogi Tanszék egyik oktatója, dr. Bujdosó András is tiszteletét teszi fellépőként, méghozzá egy saját szerzeménnyel, melyben a zongora billentyűinek bűvölése mellett énektudásával is elkápráztatja a közönséget. A műsor igazán színvonalasnak ígérkezik, hiszen a tizenhárom  előadásból álló program minden igényt igyekszik kielégíteni, hiszen a nagy klasszikusuktól kezdve, mint Schumann, Liszt vagy Csajkovszkij, a kortárs klasszikusokon át – említve itt Hans Zimmert – eljutunk az egészen modern időkig, és hallhatunk Scorpions feldolgozást, de még az István a király című rockopera egyik ikonikus dalát is elhozza nekünk a Polgári Jogi TDK hivatalos zenekara, a Pee Jay. Mindazonáltal a műsorban megszólaló hangszerek is nagyon változatos képet mutatnak, hiszen több darabot is előadnak majd zongorán, fuvolán, klarinéton, és egy kicsit keményebb vonalon megszólal majd dob és basszusgitár is az Aula Magnában.

A fellépők között egyébként a szervező Tóth Áron is szerepel, aki saját bevallása szerint az est ötletét családon belül kapta, hiszen bátyja hasonló koncepcióval szervez jótékonysági koncertet a Debreceni Egyetemen, ahol évek óta az AIDS Világnapján, decemberben rendeznek figyelemfelkeltő adománygyűjtést. A szervező és a kari támogatók is bíznak benne, hogy a jövő évben a megannyi fontos, támogatandó cél között találnak egyet, amely mellett egyetemünk el tud köteleződni, és amely mentén jótékonysági koncertté tudják avanzsálni az estét.

Idén azonban az eseményre a belépés még díjtalan, így aki a tavaszi szünetből visszaérkezve egy kis kulturális élményre vágyik, vagy csak jó hangulatot keres, semmiképp se hagyja ki ezt a koncertet. Meleg szívvel ajánljuk mindenki figyelmébe!

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Máté Csilla

Foki Dóra

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás írásához, kérjük jelentkezz be.